Dakine

dakinePodjetje Dakine, ki je bilo ustanovljeno na Havajih leta 1979 in ima sedež v Hood Riverju v Oregonu, proizvaja nahrbtnike, torbe za snowboard, rokavice za snowboard in vse druge dodatke za snowboard.

Dakine snowboard materiaal

Osnovne vrednote podjetja Dakine

Spoštovanje je bila vedno temeljna vrednota podjetja Dakine. Podjetje Dakine je sprva izdelovalo linijo za surfanje, razvito iz spoštovanja do valov otoka Maui, ki je bila namenjena predvsem domačinom. Morje in gore so za Dakine več kot le igrišče. Dakine te kraje vidi kot zatočišča, kjer se združita sprostitev in svoboda. Dakinova prizadevanja za trajnostni razvoj temeljijo na spoštovanju in cenjenju teh krajev in odnosov. Dakine verjame, da naš planet in naše skupnosti potrebujejo pomoč in da lahko na koncu pozitivno vplivamo na svet z zmanjšanjem vpliva izdelkov, izboljšanjem notranjih procesov in pomočjo pri gradnji skupnosti zagovornikov prek skupnih strasti.

Spoštovanje izdelkov Dakine

Najboljša stvar, ki jo Dakine naredi, je, da naredi odličen izdelek, vendar ima tudi najboljši izdelek vpliv na okolje. Zato si Dakine vedno prizadeva zmanjšati ta vpliv, hkrati pa zagotavlja vzdržljivost in funkcionalnost. Dakine vsako leto izboljšuje znanje in možnosti svojih materialov, zaradi česar se oblikovanja izdelkov lažje loteva z različnimi tehnikami, ki dajejo prednost optimalnemu delovanju in čim manjšemu vplivu na okolje.

Trajnostni izdelki Dakine

Pri izdelavi izdelkov Dakine je trajnost na prvem mestu. Če je oprema izdelana tako, da zdrži, je manj verjetno, da bo končala na odlagališču. Podjetje Dakine si po najboljših močeh prizadeva uporabljati materiale, ki zmanjšujejo vpliv na okolje in ljudi, ki delajo z njimi.

Vsako leto se Dakinova ponudba razširi, pri čemer se upoštevajo naslednje prijaznejše možnosti.

Reciklirani materiali

Podjetje Dakine že dolgo uporablja reciklirane materiale PET, vsako leto pa si prizadeva, da bi jih uporabilo še več, ne da bi pri tem žrtvovalo trajnost. Poliestrska vlakna PET izvirajo iz recikliranih plastenk za vodo, ki so bile reciklirane po porabi, in se uporabljajo v izdelkih, od nahrbtnikov do oblačil.

Materiali, odobreni za Bluesign®

Sistem bluesign® potrjuje celotno dobavno verigo materiala, da bi zagotovil uporabo okolju najbolj prijazne kemije in postopkov. Podjetje Dakine uporablja materiale, odobrene s sistemom bluesign™, v vsej svoji liniji.

Dakine uitrusting

Površina DWR v izdelkih Dakine

PFC so kemikalije, ki jih pogosto najdemo v trajni vodoodbojni (DWR) obdelavi, ki se uporablja na zmogljivi opremi in oblačilih za zagotavljanje vodoodpornosti tekstila. Nekateri od teh PFC dokazano onesnažujejo vodne poti. Podjetje Dakine si zato skupaj s svojimi partnerji prizadeva za večjo uporabo površin DWR brez PFC in PFC(ec).

Spletno naročanje izdelkov Dakine na spletni strani Snowboards.si

Za izdelke Dakine ste prišli na pravo mesto pri Snowboards.si. Pri nas najdete tudi oblačila za deskanje na snegu drugih blagovnih znamk! Varno in hitro naročite prek spleta ali pa se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami. Naša trgovina je lahko dostopna, parkiranje pa je brezplačno.