Holmenkol

Holmenkol komplet za voskanje in brušenje smuči in desk za sneg

Razmišljate o voskanju smuči ali deske za sneg? Potem takoj pomislite na Holmenkol. Ta blagovna znamka izdeluje vosek že od leta 1922 in je tako najstarejša blagovna znamka, ki izdeluje smučarski vosek. Poleg tega je ta blagovna znamka tudi sinonim za vrhunsko učinkovitost pri negi tekstila.

 • Voskanje smuči in desk za sneg
 • Voskanje smuči in desk za sneg
 • Nega tekstila

Najboljša zmogljivost je dosežena, če začnete sami vzdrževati in nastavljati smuči ali snežno desko. To ni zelo zahtevno, vendar je pomembno, da se držite pravilnega vrstnega reda. Seveda je pomembna tudi uporaba pravih materialov. Vedno najprej začnite z brušenjem jeklenih robnikov. Šele ko so jekleni robovi popolnoma ostri, se lahko lotite voskanja. Želite začeti tudi sami? Z veseljem vam bomo pri tem pomagali. Redno izvajamo delavnice o voskanju in brušenju. Kontaktirajte nas in se pozanimajte o možnostih. Za vas smo že pripravili več celotnih kompletov iz Holmenkola, tako da boste imeli takoj na voljo ustrezne pripomočke.

Komplet za brušenje Holmenkol

Želite sami voskati ali brusiti svoje smuči ali snežne deske? Potem je komplet za brušenje snežne deskeHolmenkol nepogrešljiv. Dobro nabrušen jekleni rob zagotavlja boljši oprijem, boljše drsenje in poskrbi, da jekleni rob ostane dlje časa oster. Poleg vseh vrst pilic, kot so diamantne, kamnite in železne pilice, Holmenkol ponuja tudi celoten komplet za brušenje. Ta komplet za brušenje vsebuje naslednje elemente:

 • Diamantna pila, srednja
 • Profesionalni brusilnik
 • trik za ostrenje robov
 • Schleifgummi

holmenkol wax

Svojo smučko ali desko za sneg lahko sami nabrusite s Holmenkolom?

Nikoli več se ne odpravite na sneg s potopljenim jeklenim robom! Pomembno je, da vedno delate od grobega do finega. Med zimskimi športi lahko jekleni rob enostavno dotaknete za največji oprijem na trdem snegu. Ste prepričani, da začnete brusiti sami? Oglejte si celotno zbirko člankov o ostrenju tukaj. Ste še vedno nervozni in želite najprej videti, kako se to naredi? Ni problema. Pridite v naš razstavni salon v Nijverdalu. Z veseljem vam bomo pomagali! Skupaj lahko na primer nabrusimo vaše smuči ali snežno desko. Korak za korakom vas bomo naučili pravilnega vrstnega reda. Dali vam bomo tudi nasvete, kako z ostrenjem jeklenega roba pod določenim kotom doseči boljši oprijem.

Komplet voskov Holmenkol

Ko je vaša deska za sneg ali smučka naostrena, lahko nanesete vosek na podlago ali podlago. To lahko storite na različne načine, vendar je najboljši način uporaba vročega voska. Vosek nanesite z likalnikom. Najprej se prepričajte, da je vaša deska čista. To lahko storite z razpršilom Holmenkol WaxAb ali z vročim voskom za vroče razmere. Da bi vam olajšali delo, je Holmenkol pripravil komplet Wax set z vsemi potrebnimi predmeti za pravilno voskanje smuči ali snežne deske. Ta komplet je sestavljen iz naslednjih elementov:

 • Smartwaxer
 • Sintetični čopič
 • Čopič iz konjske žime
 • bakrena krtača
 • Vosek ab 200 ml
 • Zamašek za vezavo
 • FX trakovi črni 5 kosov
 • strgalo 3 mm
 • Worldcup mix Cold rdeče-modra 2x35gr.
 • Worldcup mix Vroča rumeno-rdeča 2x35gr.
 • voščenka

holmenkol

Želite sami navoskati svoje smuči ali snežno desko?

Vsekakor priporočamo, da si smuči ali desko za sneg navoskate sami! Sami se lahko odločite, kateri vosek boste uporabili. V večini trgovin vam smuči ali snežno desko voščijo z voskom za vse. S tem ni nič narobe, vendar če se na zimsko športno potovanje odpravljate pozno v sezoni, je priporočljivo uporabiti vosek za tople razmere. Poleg tega lahko uporabite likalnik, da stopljeni vosek prodre globlje v podlago, kar vam omogoča nanos več plasti. Želite začeti z voskanjem desk za sneg? Se sprašujete, kako voskati desko? Z veseljem vam bomo pomagali začeti. V naši trgovini z deskami za deskanje na snegu redno izvajamo tečaje voskanja. Ponujamo tudi možnost, da desko za deskanje na snegu voskamo skupaj. Korak za korakom vam razložimo, kaj to vključuje

Holmenkol slijpset

Tekoči vosek Holmenkol

Holmenkol je razvil nekaj novega, zaradi česar je voskanje med počitnicami veliko lažje. Večina tekočih voskov je primerna za enodnevno uporabo. Blagovna znamka je zdaj predstavila tekočo različico svoje priljubljene mešanice Alpha, beta in Ultra. Ta tekoči vosek se enostavno nanaša s krpico. Za razliko od večine tekočih voskov prodre globoko v vašo podlago. Nanesite ga po smučanju ali deskanju na snegu, da se lahko vpije med spanjem. S krtačo ga odstranite in vaša deska ali smučka bo pripravljena na še en odličen dan.

Holmenkol Betamix vosek za vse temperature

Najbolj prodajan Holmenkolov vosek je Betamix. To je vosek za vse temperature, ki služi tudi kot dobra podlaga. Načeloma lahko na novo snežno desko ali smučko nanesete več plasti voska Betamix. Deske in smuči so že v tovarni minimalno navoskane. Preden se z novo pridobitvijo prvič odpravite na sneg, jo torej dobro namastite z voskom. Ko je podlaga dobro navoskana, lahko po potrebi nanesete zaključni premaz. Za dodatno drsenje lahko z voskom Holmenkol Racing Base LF21 nanesete plast fluora.

Vrstni red voskanja smuči ali deske za sneg z voskom Holmenkol

Samostojno voskanje in brušenje smuči ali snežne deske je seveda zelo zabavno. Poveča vaše uživanje v zimskih športih. Toda kakšen je pravi vrstni red? Preprosto. Vedno najprej začnite z brušenjem deske ali smuči.

Brušenje smuči in desk za sneg s Holmenkolom

 1. Svojo smučko ali snežno desko pritrdite z ustreznimi objemkami, kot je Holmenkol Freeride Fix.
 2. Preverite, ali so na jekleni strani kakršne koli zareze. To seveda storite z natančnim pogledom, pa tudi s previdnim otipom. Ali čutite neravnine? Potem se z orodjem Oxyd mini pomaknite po jekleni strani. Rožnati kamenček vstavite v držalo za pilice in pustite, da drsi po jekleni strani. Slišali in čutili boste, ko bodo neravnine izginile.
 3. Ali ima jekleni rob že pravi kot? Na primer 88° ali 89°? Potem ga je treba še dodatno naostriti. Ali ste kupili nove smuči ali desko za sneg? Potem je kot vedno 90°. Nato morate na smučko nabrusiti nov kot.
 4. Če je bila jeklena stranica med zimskimi športi poškodovana, začnite z bolj grobo pilo. Na primer Holmenkol Racing File L Maxi . Samoumevno je, da bolj groba pila odstrani več jeklenega roba kot fina pila.
 5. Ko je jeklena stran spet ravna in so neravnine izginile, ponovite enak postopek, vendar s finejšo pilico, na primer Holmenkol Racing File M Maxi.
 6. Po brušenju s pilicami ostanejo na jekleni strani brusne zareze. Jekleni rob je videti oster, in da, če ga prevozite z nohtom, jekleni rob postrga plast nohta. Za še bolj ostro ostrino poskrbite z diamantnimi pilicami. Tako kot pri velikih pilicah morate vedno uporabljati od grobih do finih. Srednja diamantna pila bo povsem ustrezna.
 7. Po ostrenju ne pozabite otopiti stičnih točk s Holmenkol Schleifgummi. Če tega ne boste storili, boste opazili, da se bo vaša smučka ali deska za sneg pri zavijanju začela grizljati.

Vrstni red voskanja vaše deske za sneg s Holmenkolom

 1. Preden začnete z voskanjem, mora biti podlaga čista. Očistite jo lahko z voskom Holmenkol Waxab. S tem odstranite umazanijo, ki bi jo sicer z voskom potisnili v podlago.
 2. Preverite, ali je vaša podlaga poškodovana. Te lahko nastanejo, ko na primer udarite ob kamen. Te luknje ali razpoke lahko zapolnite s trakovi za popravilo.
 3. Pred nanosom voska podlago očistite z bakrenim čopičem. S tem odprete strukturo podlage, da lahko ta bolje vpije vosek. To storite vsakič pred voskanjem.
 4. Če želite z osnove odstraniti star vosek, najprej nanesite plast mehkega voska, kot je Holmenkol Alpha Mix. Ta rumeni vosek se najbolje obnese jeseni, ko so temperature višje. Ta vosek je odličen tudi za še globlje čiščenje podlage. Vosek nanesite z likalnikom za vosek in ga razporedite po podlagi. Po petih minutah voskanja vosek takoj postrgajte s spodnjega dela deske ali smuči. Vosek je še vedno nekoliko mehak, zato bo iz por vaše podlage potegnil umazanijo.
 5. Zdaj lahko nanesete podlago z mešanico Beta Mix. Pred nanosom tega sloja pa ga še enkrat premažite s čopičem za nakup. Nanesite vosek in ga razporedite po podlagi. Počakajte, da se vosek temeljito posuši vsaj pol ure. Po možnosti malo dlje.
 6. Ko se vosek dobro strdi, s plošče postrgajte odvečni vosek. To storite s Holmenkol Plexiklinge ali strgalom. S palci potisnite strgalo vzdolžno od sebe. Strgajte, dokler ne odstranite vsega voska z deske.
 7. Ste končali z nanašanjem več plasti voska? Nato podlago očistite s krtačo iz konjske žime. Ta krtača je mehkejša od bakrene krtače. S krtačenjem s krtačo iz konjske žime boste ponovno poudarili teksturo.

Holmenkol lahko kupite na spletu pri Snowboards.si

Ste prepričani, da boste tudi sami začeli uporabljati Holmenkol? Potem si na hitro oglejte našo celotno zbirko člankov o vosku. Želite več informacij? Ali pa bi radi videli, kako to počnemo? Lahko! Pridite v naš razstavni prostor v Nijverdalu in z veseljem vam bomo pomagali.