XION

Vse o zaščiti Xion

Nekoč sta nizozemska kaskaderja v znanstveni reviji prebrala članek o novem "pametnem" polimeru, imenovanem D3O®. Takoj sta uvidela, da bi lahko obstoječe toge in okorne zaščite pred udarci nadomestila z nizkoprofilno in prilagodljivo rešitvijo. Poimenovala sta letalo, da bi spoznala podjetje, ki stoji za tem izumom. Zdaj je to že zgodovina, a tako se je začela njihova pot, ki se zdaj imenuje Xion Protection.

xion protective wear

Zaščitna oprema Xion

Po letih preizkušanja in izboljševanja se je rodila blagovna znamka XION® Protective Gear. Med procesom oblikovanja je družba Xion prejela izjemno podporo kolegov kaskaderjev in športnikov. V zgodovini podjetja so bili tudi prvi, ki so nosili zaščitno spodnje perilo in širili glas o novem in revolucionarnem izdelku.

Številni kaskaderji se ukvarjajo tudi z (ekstremnimi) športi. Zato se je zgodba o novi blagovni znamki Xion ProtectiveWear obrnila tako, da je ustanovitelji niso pričakovali. Od športnikov z vsega sveta so prejeli prošnje, naj opremo dobavljajo tudi njim.
Simon: "Trg zimskih športov" je bil za nas nenadoma najbolj vroč trg. Zaščita je vedno drugotnega pomena glede na to, kaj ljudje počnejo. Morajo jo nositi, vendar je raje ne nosijo. Če je torej udobna in ne opaziš, da jo nosiš, ter ne omejuje tvojega gibanja, je večina ljudi zelo zadovoljna. To nam je uspelo in veliko športnikov zdaj izbira zaščitna oblačila XION Protective Wear®."

Snowboard Zaščita z D30 iz Xiona

Snowboard zaščitni izdelki iz Xiona temeljijo na pionirski tehnologiji za zaščito pred udarci D3O in so z njo zaščiteni. D3O je pionir na področju razvoja "pametnih materialov", ki absorbirajo udarce. Ti so izjemni pri doseganju najvišje zaščite ob hkratnem ohranjanju optimalne prožnosti.

xion protectie

Podjetje XION Protection je bilo eno prvih, ki je patentirano tehnologijo D3O uporabilo v zaščitnih oblačilih za smučanje in deskanje na snegu. To zgodnje sodelovanje je pomembno prispevalo k oblikovanju inovativnih spodnjih oblačil, ki temeljijo na znanstvenih in praktičnih izkušnjah.

Kako deluje D3O iz podjetja Xion

Nič ne ščiti bolje kot D3O®, ki ponuja najtanjšo in najnaprednejšo zaščito pred udarci. Zato je idealen za deskarje na snegu in smučarje.

D3O® uresničuje materiale s kombinacijo napredne kemije polimerov in naprednega oblikovanja. Materiali so mehki in prožni, ne da bi pri tem ogrožali udobje. V primerjavi s standardno peno se ob uporabi sile odzivajo drugače.

D3O® absorbira in razprši energijo med udarcem. S tem se zmanjša količina sile, ki se prenese na vaše telo, in posledično manj poškodb na zaščitenih območjih, do katerih lahko pride po padcu med deskanjem na snegu.

Zaščita Xion Snowboard

Ne glede na to, ali ste začetnik ali pa imate že več let izkušenj, je dobra zaščita za deskanje na snegu nujna. Zaščita Xion je zelo priljubljena med navdušenimi deskarji na snegu in smučarji. Eden od glavnih razlogov, zakaj se odločajo za zaščito Xion, je, da je komaj vidna pod vašimi oblačili za deskanje na snegu in smučanje. To je posledica inteligentnega materiala D3O. Material je prijeten in prožen ter se prilagaja linijam vašega telesa.

Kupite zaščitna oblačila Xion na spletu

Iščete dobro zaščito za snowboard? Obiščite spletno stran snežne deske.si. Imamo veliko zbirko zaščitnih oblačil Xion Protective Wear za snowboard. Od kratkih hlač proti udarcem do zaščite hrbta. Naročite prek spleta ali obiščite našo trgovino in si oglejte ter preizkusite zaščitna oblačila Xion.

xion protective wear