Čevlji za deskanje na snegu

Nakup čevljev za deskanje na snegu

Nič ni bolj nadležnega kot čevlji za deskanje na snegu, ki se ne prilegajo dobro. Včasih vam izposojevalnice dajo prevelike čevlje ali čevlje, ki se ne prilegajo vašemu stopalu. Pri Sideways imamo čevlje dejansko najvišje na seznamu opreme, ki jo morate kupiti sami. Zakaj? Ker potem vedno veste, da imate dobre čevlje za deskanje na snegu.

Obstaja veliko različnih vrst čevljev za deskanje na snegu, kot so čevlji za freestyle, čevlji za freeride Ali že veste, kaj iščete? Potem si na hitro oglejte našo zbirko čevljev za deskanje na snegu Burton, Vans, ThirtyTwo in Nidecker.

Kateri čevlji za deskanje na snegu so pravi zame?

Na spletu se je težko odločiti, kateri čevlji za deskanje na snegu vam bodo ustrezali. V našem razstavnem salonu smo vam vedno pripravljeni pomagati najti prave čevlje za deskanje na snegu.

Za začetek seveda obstajajo razlike med moškimi čevlji za deskanje na snegu & ženskimi čevlji za deskanje na snegu.

Potem so tu še različne vrste zapenjanja. Pomislite na tradicionalno zapenjanje z vezalkami, vse bolj priljubljeno zapenjanje čevljev za deskanje na snegu z zapenjanjem BOA (vrtljivim), zapenjanje s hitrimi vezalkami ali kombinacijo teh različnih zapenjanj.

snowboard boots

Čevlji z zapiranjem BOA

Zapenjanje z enojnim zapenjanjem boa je izjemno hitro in enostavno za prilagajanje. Tudi sredi smučišča. S preprostim zasukom se hitro zategne, čevlje za deskanje na snegu pa zlahka odprete tako, da snamete gumb BOA. Želite kupiti nove čevlje za deskanje na snegu?

Čevlji z vezalkami

Čevlji za deskanje na snegu z vezalkami so najbolj tradicionalni čevlji za deskanje na snegu. Odkar obstajajo čevlji za deskanje na snegu, so vezalke njihov sestavni del. Prednost vezalk je, da lahko zelo natančno določite tesnost čevljev. Poleg tega je vezalke razmeroma enostavno in poceni zamenjati, ko se obrabijo.

Čevlji z zapiranjem s hitrimi vezalkami

Zapiranje speedlace pravzaprav ni nič drugega kot vrvica, ki jo potegnete kot vezalko in nato zataknete za posebno zapiralo. To je priročen način za zapiranje celotnega čevlja v enem zamahu. Pogosto lahko te vezalke potegnete za vsako področje posebej.

Kombinirano zapiranje na čevljih za deskanje na snegu

Kombinirana zapirala pravzaprav združujejo več zapenjanj v 1 celovit sistem zapiranja. Pomislite na 2 zapirala BOA za različna območja na čevlju za deskanje na snegu, kombinacijo vezalk in zapiranja BOA, kot pri Vansovih čevljih. Obstajajo tudi številne kombinacije z vezalko Speedlace in zapenjanjem BOA.

Prožnost v čevljih za deskanje na snegu

V grobem lahko čevlje za deskanje na snegu razdelimo v tri kategorije. Čevlji za deskanje na snegu z majhnim upogibom, ki so mehki in prizanesljivi. Potem so tu še čevlji za deskanje na snegu s srednjim upogibom in togi čevlji za deskanje na snegu z visokim upogibom. Zadnjo vrsto škornjev pogosto obožujejo freeriderji, carverji ali ljudje, ki si želijo veliko stika s svojo desko. Lahko si predstavljate, da je tog čevelj z upogibom 7 ali več zelo neposreden in trd. Tako se vsak vaš gib prenese neposredno na vašo desko. To je odlično, če ste že napredni.

Če ste začetnik ali iščete predvsem udobje, izberite mehkejši čevelj z nižjim upogibom. Tako se vsak napačen gib ne prenese takoj na vašo desko za sneg. Mehkejši čevelj je lahko zelo uporaben tudi, če se veliko zadržujete v parku in morate pogosto pristajati. S trdim čevljem je to preprosto manj udobno.

Katera velikost čevljev za deskanje na snegu?

Po naših izkušnjah ima veliko deskarjev na snegu prevelike čevlje za deskanje na snegu. Preveliki čevlji so v trgovini videti zelo lepo, a ko se odpravite na deskanje, to hitro povzroči težave. Vedno začnemo z merjenjem vaših stopal. Navsezadnje je merjenje znanje. Takoj ko pomerite čevelj za deskanje na snegu, bo vaš prvi vtis, da je premajhen. To je zato, ker MORAŠ čutiti sprednji del, takoj ko obuješ čevelj. S peto brcnite v tla, tako da bo peta zdrsnila do konca v zadnji del čevlja. Zaprite čevelj in se postavite v enak položaj, kot se postavite na snežno desko. Takoj boste opazili, da je prst na nogi spredaj prost. O tem smo napisali obsežen članek: Kako namestiti čevlje za deskanje na snegu.

snowboard schoenen kopen

Kako tesni naj bodo čevlji za deskanje na snegu?

Ali vas med deskanjem na snegu kdaj bolijo mrzli prsti na nogah ali vas mravljinčijo stopala? Čevlji za deskanje na snegu so pogosto pretesni. To je še ena posledica prevelikih čevljev. Med deskanjem na snegu želite, da so vaša stopala v čevljih fiksno nameščena in da ne drsijo naokoli. To vpliva na krmiljenje. Če so čevlji preveliki, jih običajno tesneje zaprete, da ne bi drsali. S tem spremenite prileganje čevlja in ustvarite točke pritiska, ki ovirajo krvni obtok.

Znana blagovna znamka čevljev

Ali ste vedeli, da je bila znamka Vans ena prvih, ki je izdelovala čevlje za deskanje na snegu? Vansovi čevlji so polni tehničnih pripomočkov, zaradi katerih so zelo priljubljeni. Na primer, v petah podplata je "Popcush". Ta zagotavlja dodatno blaženje po trdem pristanku. Poleg tega imajo vsi Vansovi škornji za deskanje na snegu toplotno notranjo podlogo, ki zadržuje toploto. Tako bodo vaši prsti ostali prijetno topli. Vans je zelo dober tudi pri izdelavi zapiralnih elementov. Najboljši modeli, kot sta Vans Infuse in Vans Invado, imajo hibridno zapiranje. To pomeni, da imajo modeli za povečanje zmogljivosti zapiranje BOA s tradicionalnimi vezalkami. Ta kombinacija vam omogoča popolno zapiranje škornjev

Burtonov čevelj za deskanje na snegu

Če že nekaj časa deskate na snegu, očitno poznate blagovno znamko Burton. Poleg dobrih spletnih strani snežne deske in vezi ta ameriška blagovna znamka izdeluje tudi zelo dobre škornje za deskanje na snegu. Že leta sta izjemno priljubljena modela Burton Ruler in BurtonPhotoBOA. Še posebej sta priljubljena prileganje in način, kako se čevlji prilegajo Burtonovim vezem.

ThirtyTwo snowboard čevlji

Thirtywo je ameriška blagovna znamka, ki se v celoti osredotoča na razvoj čevljev za deskanje na snegu. Podjetje ThirtyTwo je znano in hvaljeno po svojem dolgotrajnem prileganju. Ne pričakujte, da se bodo čevlji te blagovne znamke takoj popolnoma prilegali. Pridite v našo trgovino in si škornje ThirtyTwo ogrejte za svoje noge. Bi raje naročili škornje prek spleta? Ni problema. Enak učinek boste imeli že po enem ali dveh dneh dobrega deskanja.

Če redno gledate filme o deskanju na snegu, se ti škornji za deskanje na snegu pogosto pojavljajo. Jeremy Jones in Scott Stevens na primer vozita na čevljih ThirtyTho. Modela, ki ju pogosto vidite, sta ThirtyTwo Lashed in TM-2.

snowboard schoenen

Škornji za deskanje na snegu Nidecker

Podjetje Nidecker je pred časom prevzelo blagovno znamko snežnih desk Flow. Imena so ostala enaka, kot sta Nidecker Tracer in Helios. Nideckerjevi čevlji se seveda dobro prilegajo vsem vezem za deskanje na snegu. Najbolje se z vezmi Flow ujemajo čevlji Nidecker. Oblika čevlja za deskanje na snegu se natančno prilega vezavi Flow.

Naročite najboljše čevlje za deskanje na snegu prek spleta

Pri Sideways imamo široko ponudbo čevljev za deskanje na snegu za vse vrste deskarjev na snegu in stopala. Niste iz Nijverdala in želite naročiti čevlje za deskanje na snegu prek spleta ter potrebujete nasvet? Obrnite se na nas. Oglejte si našo zbirko čevljev za snowboard Vans, Burton, Nidecker in ThirtyTwo

Še vedno niste prepričani o najboljši velikosti? Obrnite se na našo službo za pomoč strankam . To lahko storite hitro in preprosto prek e-pošte, aplikacije WhatsApp in telefona. Najbolje pa je, da se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami v Nijverdalu. Izmerili vam bomo stopala. Na podlagi te meritve in vaših želja bomo poiskali čevlje za deskanje na snegu, ki vam najbolj ustrezajo. Seveda je vedno najbolje, da jih najprej pomerite.

Overview snowboards gender