Podplati

Podplati za snowboard po meri

Da je deskanje na snegu super, seveda vemo že dolgo. Vendar pa obstaja velika skupina, ki med deskanjem na snegu vsak dan trpi zaradi mrzlih in bolečih nog. Zimski športi od vašega telesa zahtevajo veliko in hitro se pojavi pekoč občutek stopal, krči ali mrzli prsti. Dobri vložki podpirajo stopalni lok in zmanjšujejo pritisk na peto. Posledično se pritisk bolje porazdeli po celotnem stopalu.

snowboard zooltjes

Izognite se utrujenosti in težavam s stiskanjem živcev

Med deskanjem na snegu ne razgibavate stopala. Pritisk se večinoma izmenično izvaja med peto in sprednjim delom stopala. Tega gibanja v vsakdanjem življenju ne izvajamo in lahko povzroči težave s stiskanjem živcev. To povzroča mravljinčenje stopal. Poleg tega zmanjšuje prekrvavitev, kar lahko povzroči tudi hladna stopala.

S podplati za deskanje na snegu preprečite nastanek pritiskov, ki jih povzroča prekomerna pronacija

Podplati za snowboard poleg preprečevanja stiskanja živcev preprečujejo tudi prekomerno pronacijo stopala. Ko pokrčite kolena, se stopala pogosto nagnejo bolj navznoter. Poleg tega ima velika skupina ljudi (nekateri v večji meri) povešena stopala. Ta stopala se med deskanjem na snegu še bolj povešajo. Na notranji strani stopala se lahko pojavijo točke pritiska, saj pritiska na notranjo stran čevlja. Poleg tega lahko pride tudi do bolečin v malem prstu, ker se stopalo rahlo vrti. Dobri podplati za deskanje na snegu podpirajo stopalo, tako da preprečujejo prekomerno pronacijo.

Prava opora loka za visok podplat

Kadar imate visok podplat, boste opazili, da imate tudi veliko prostora pod stopalom. Zaradi pritiska, ki nastaja med deskanjem na snegu, se stopalo poveša. Zaradi tega postane stopalo nekoliko daljše in nekoliko širše. Da bi preprečili povešanje, mora biti stopalni lok podložen. Večina standardnih podplatov v čevljih za deskanje na snegu nima podporne funkcije. Zakaj ne? Zelo preprosto. Vsako stopalo je drugačno in potrebuje drugačen podplat. Nekdo, ki ima povešeno stopalo (plosko stopalo), ne more stati na podplatu z visokim lokom. In obratno, nekdo z visokim podplatom (velik prostor pod stopalom) nima opore na ravnem podplatu za deskanje na snegu.

Sidasovi vložki za deskanje na snegu za smučanje ali deskanje na snegu

Na trgu je na voljo veliko različnih blagovnih znamk vložkov za snežno desko. Vodilni na tem področju je podjetje Sidas. Dober podplat je na primer Sidasova zimska različica 3Feet. Podplati so na voljo v treh različicah. Nizki, srednji in visoki. Poleg tega je ta zimska različica opremljena z aluminijasto izolacijo pod sprednjim delom stopala za dodatno izolacijo.

snowboard schoenen zooltjes