Ekstrudirana osnova snežne deske

 • #1 V Snowboardih
 • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
 • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
 • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is an extruded base? plus-icon

An extruded base is a type of base (underside) of a snowboard. It is formed through the extrusion process, where melted polyethylene (PE) is pressed through a die and then cooled to create the final shape of the base. This is in contrast to a sintered base, which is made by compressing fine PE pellets under high pressure and heat.

Bij een directional twin snowboard is de flexibiliteit meestal iets stijver bij de tail (achterkant) dan bij de tip (voorkant). Dit geeft het board meer stabiliteit en controle bij hoge snelheden en zorgt voor betere prestaties in poedersneeuw. De bindingen zijn doorgaans iets meer naar achteren geplaatst dan bij een gewoon twin board, waardoor het board een iets meer directioneel karakter krijgt.

Advantages of an extruded base? plus-icon

An extruded base generally requires less maintenance than a sintered base. The surface of an extruded base is denser and less porous, which means it absorbs less dirt, dust, and other contaminants. This means the snowboard requires less frequent waxing and generally demands less attention and maintenance.

Disadvantages of an extruded base? plus-icon

Generally, an extruded base offers less glide performance compared to a sintered base. The surface is less smooth and has a higher coefficient of friction, resulting in less speed on the snow. This can impact the overall performance of the snowboard, particularly when riding on flat sections.

Is a snowboard with an extruded base only for beginners? plus-icon

No, a snowboard with an extruded base is not only suitable for beginners. While an extruded base is often recommended for beginners due to its lower cost, ease of maintenance, and forgiveness, it can also be suitable for snowboarders at various experience levels depending on their preferences and riding style.

Deska za sneg z ekstrudirano podlago

Osnova snežne deske je izdelana iz vrste plastike. Ta se imenuje polietilen. Material je mogoče obdelati na različne načine, zato se lastnosti podlage razlikujejo. Preprosto povedano, snežna deska z ekstrudirano osnovo je izdelana iz staljenega polietilena, iz katerega je izdelana pločevina. Ta pločevina se izreže v obliki deske in prilepi pod snežno desko. To je cenejši način proizvodnje, zato je snežna deska z ekstrudirano osnovo v primerjavi s snežnimi deskami s sintrano osnovo razmeroma poceni. Zato pogosto vidite snežne deske z ekstrudirano podlago za začetnike in napredne deskarje. snežne deske z ekstrudirano podlago so na voljo vseh vrst. Od desk za carving do desk za park in prosti slog.

snowboard extruded base

Prednost ekstrudirane podlage

Snowboard z ekstrudirano osnovo ima zaradi edinstvenih lastnosti te vrste osnove več prednosti:

 1. Enostavno vzdrževanje: ekstrudirana podlaga zahteva manj vzdrževanja kot sintrana podlaga. Je manj porozna in vpija manj voska, zato jo je treba manj pogosto voskati.
 2. Trajnost: Ekstrudirane podlage so na splošno trajnejše in odpornejše na praske in poškodbe kot sintrane podlage. Zaradi tega deska zdrži dlje in je primerna za deskarje na snegu, ki iščejo desko, ki bo trajala dlje.
 3. Cena: Deske za sneg z ekstrudiranimi osnovami so pogosto cenovno ugodnejše od desk s sintranimi osnovami. Zaradi tega so privlačna izbira za začetnike v deskanju na snegu ali tekmovalce z omejenim proračunom.
 4. Enostavna popravila: Če se ekstrudirana podlaga poškoduje, je popravilo pogosto lažje in cenejše kot pri sintrani podlagi.
 5. Gladka vožnja: Ekstrudirane osnove imajo običajno nizek koeficient trenja, zato je vožnja po snegu bolj gladka in manj lepljiva.

Čeprav ekstrudirane podlage morda ne zagotavljajo enake zmogljivosti in drsenja kot sintrane podlage, imajo še vedno številne prednosti in so primerne za različne ravni deskarjev na snegu, zlasti za tiste, ki iščejo vzdržljivostno in trpežno možnost, ki ne zahteva veliko vzdrževanja.

snowbaord met een extruded base

Slabosti ekstrudirane podlage

Čeprav imajo snežne deske z ekstrudirano podlago nekatere prednosti, je treba upoštevati tudi nekatere slabosti:

 1. Manjše drsenje: V primerjavi s sintranimi osnovami imajo ekstrudirane osnove na splošno manjše drsne sposobnosti. Na ravnih odsekih in urejenih pobočjih so lahko počasnejše, zlasti kadar so snežne razmere trde in poledenele.
 2. Manjša odzivnost: Ekstrudirane podlage so na splošno manj odzivne kot sintrane podlage. To lahko vpliva na občutek nadzora in natančnosti, zlasti pri visokih hitrostih ali hitrih zavojih.
 3. Zahtevnejše voskanje: Čeprav je treba ekstrudirane podlage manj pogosto voskati, jih je lahko težje voskati kot sintrane podlage. Vosek ne prodre tako globoko v podlago, zato je težje doseči optimalno plast voska.
 4. Omejena zmogljivost v snežnem prahu: Ekstrudirane podlage imajo večje trenje kot sintrane podlage, kar lahko povzroči manjšo plovnost v globokem snežnem prahu. Zato morda niso tako primerne za vožnjo zunaj smučarskih prog v globokem snegu.
 5. Omejene možnosti: Snežne deske z ekstrudiranimi osnovami so na splošno manj pogoste kot deske s sintranimi osnovami, kar lahko omejuje razpoložljivost modelov in blagovnih znamk.

Kljub tem pomanjkljivostim so lahko snežne deske z ekstrudiranimi podstavki še vedno primerna izbira za deskarje na snegu različnih ravni in za določene stile vožnje. Pri izbiri snežne deske je treba upoštevati osebne preference in pogoje vožnje.

Nakup snežne deske z ekstrudirano osnovo na spletu

Snowboards.eu/dk Pri nas ste na pravem mestu za snežno desko z ekstrudirano osnovo. V naši zbirki boste našli snežne deske najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu. Naročite lahko varno in hitro. Potrebujete več informacij ali si želite snežne deske ogledati v živo? Potem obiščite našo trgovino s snežnimi deskami.