Freeride snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a freeride snowboard? plus-icon

A freeride snowboard is a type of snowboard specifically designed for off-piste riding and exploring un-groomed terrains outside of designated trails. It is intended for snowboarders who enjoy adventurous descents in deep powder snow, steep slopes, and challenging terrain.

What are the characteristics of a freeride snowboard? plus-icon

Characteristics of a freeride snowboard are designed to meet the needs of riding in off-piste conditions and exploring diverse terrains. Some features include: a directional shape, a relatively stiff flex, a camber profile, and a setback stance.

How long should a freeride snowboard be? plus-icon

The length of a freeride snowboard depends on various factors, including your height, weight, riding style, and preferences. Generally, a freeride snowboard is ridden approximately 2 to 4 cm longer than an all-mountain snowboard.

When to choose a freeride snowboard? plus-icon

You may choose a freeride snowboard if you are interested in riding outside of groomed slopes and exploring off-piste terrain. Freeride snowboards are designed to perform well in various terrain conditions, especially in deep powder snow, steep slopes, and rough surfaces.

What is the cost of a freeride snowboard? plus-icon

The price of a freeride snowboard can vary depending on factors such as the brand, quality, technologies used, and any additional features. Generally, freeride snowboards can range in price from around €400 to €1000 or more. However, there are also cheaper or more expensive options available, depending on your budget and the specific features you are looking for.

Nakup snežne deske za freeride

Ali med vožnjo na smučišču vedno iščete priložnosti, da se potopite v svež prah? Potem ste zagotovo pravi freerider. Kadar se redno odpravljate izven utrjenih poti, vam bo primerna snežna deska za freeride zelo koristila. Pri Snowboards.si ste prišli na pravo mesto za vso opremo za deskanje na snegu. Na zalogi imamo freeride snežne deske najboljših blagovnih znamk. Poleg tega vam z veseljem pomagamo najti pravo desko, da se boste lahko na snegu maksimalno zabavali. Oglejte si našo zbirko snežne deske za moške in ženske.

Kaj je deska za freeride?

Za opis različnih desk se uporabljajo različni izrazi. Za freeride snežne deske je značilna njena oblika. Večina desk za freeride ima usmerjeno obliko. To pomeni, da so vezi nameščene nazaj. Zaradi tega imate daljši nos in krajši rep. Prednost tega je, da je lažje zavijati v ovinke in voziti na tesno urejenih pobočjih. Poleg tega imajo deske za freeride koničast rep. To pomeni, da je rep ožji od nosu. Široka konica ali nos bolje lebdi v prahu. Zaradi ožjega repa se potopite nekoliko globlje v sneg, zato morate manj moči usmeriti v zadnjo nogo, da desko obdržite nad prahom.

freeride snowboards

Kaj je značilno za deske za freeride?

Deska za freeride je deska, ki jo lahko uporabljate tako na smučišču kot zunaj njega. Desko za freeride lahko prepoznate po obliki. Skoraj vse deske za freeride imajo usmerjeno obliko. Poleg daljšega nosu imajo te deske običajno tudi koničast rep. Rep je ožji od nosu/konice. Usmerjena oblika omogoča tesnejše krmiljenje na pobočjih in večjo plovnost v prašenju. Kombinacija ožjega repa in dejstva, da stojite bolj na zadnjem delu deske, zagotavlja, da se zadnji del deske nekoliko potopi v prahu. Zaradi tega nos dobro "plava", vi pa morate manj pritiskati na zadnjo nogo. In to prihrani veliko pekočih nog!

Prednosti snežne deske za freeride

Deska za freeride ponuja številne prednosti za avanturistične deskarje, ki se radi podajo na teren. Te specializirane deske so zasnovane tako, da se dobro obnesejo v nepripravljenem snegu in v razmerah zunaj smučarskih prog.
Glavna prednost snežne deske za freeride je njena odlična plovnost v globokem prahu. S širšim nosom in ožjim repom freeride snežne deske zlahka drsijo po globokem snegu, kar vam omogoča lahkotno plavanje in uživanje v adrenalinskih spustih.
Freeride snežne deske imajo pogosto bolj tog in odziven upogibni vzorec, ki zagotavlja stabilnost in nadzor pri visokih hitrostih in na razgibanem terenu.
Zasnova snežne deske za freeride vam omogoča tudi manevriranje med drevesi in tehničnimi spusti, kar vam daje več možnosti za raziskovanje terena in sprejemanje novih izzivov.

freeride snowboard kopen

Dolga in kratka deska za freeride snežne deske

Na splošno vozite freeride snežne deske 2-4 cm daljšo desko kot all-mountain desko. Dandanes je vse več krajših desk za freeride snežne deske. Te "kratke deske" lahko vozite krajše, ker so širše. Kratke freeride snežne deske so bolj okretne v prahu in idealne za slalomiranje med drevesi. S tako kratko desko za freeride se lahko zelo zabavate tudi na smučišču. Ali vam bolj ustrezajo veliki in dolgi zavoji in ali si prizadevate za čim večjo hitrost? Potem je dolga deska za freeride dobra izbira. Dobra izbira je Jones Flagship. Ali imate raje bolj igrivo vožnjo in se večinoma znajdete na robu smučišča? Potem je dobra izbira kratka deska za freeride. Lep primer je Bataleon Partywave

Kakšna je idealna dolžina deske za freeride?

Idealna dolžina deske za freeride je odvisna od več dejavnikov. Eden od pomembnih vidikov sta vaša višina in teža. Na splošno velja, da se freeride snežne deske vozi dlje kot npr. freestyle snowboard. Iščete snežno desko za freeride, s katero boste na smučišču dali maksimalen plin in imate raje velike in dolge zavoje? Potem izberite nekoliko daljšo dolžino +/- 2-4 cm daljšo od all-mountain snežne deske.

Danes je na voljo tudi veliko krajših freeride desk snežne deske. Te vrste desk so posebej zasnovane tako, da jih lahko vozite tudi kratke. Deske so zelo okretne in imajo enako veliko plovnosti kot daljše, saj so zaradi kompenzacije dolžine tudi širše. Tudi te deske so idealne, če se radi vozite med drevesi.

Kdaj izbrati desko za freeride?

Redno nas sprašujejo, zakaj bi morali izbrati desko za freeride namesto deske za all-mountain. Najprej in predvsem naj povemo, da je zabava na gori na prvem mestu. Imate že nekaj tednov izkušenj in ste tip deskarja, ki mu je všeč največja hitrost in rad deska izven smučišča? Se običajno odpravljate s smučarji in vas le redko srečamo v funparku? Potem je deska za freeride primerna izbira.

Freeride snowboard na spletu na snežne deske.si

Novo snežno desko za freeride svoje najljubše blagovne znamke varno in hitro naročite pri Snowboards.si. Na voljo imamo deske blagovnih znamk Bataleon, Jones, Arbor, Lib Tech, Burton, Gnu, Roxy, Nidecker in THE Boardscompany. Poleg tega si oglejte tudi vezi za freeride, če iščete snežno desko za freeride. Potrebujete več informacij ali nasvetov? Obrnite se na nas, da vam bomo pomagali najti vašo novo desko. Ali imate raje snežne deskeAli bi raje videli in občutili vezi in čevlje za deskanje na snegu v resničnem življenju? Pridite v našo trgovino s snežnimi deskami.