Carving snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a carve snowboard? plus-icon

A carve snowboard is a type of snowboard designed to make sharp and precise turns on the slopes. It is specifically designed for carving, where snowboarders dig the edges of the snowboard into the snow to make turns with high speed and maximum grip.

What is the price of a Carve snowboard? plus-icon

The price of a Carve snowboard can vary depending on various factors such as the brand, model, technologies, and quality of the snowboard. Generally, prices for Carve snowboards fall within a wide price range, ranging from approximately 200 euros to 1000 euros or more.

Why choose a carve snowboard? plus-icon

There are several reasons why you might choose a carving snowboard. The main reasons are if you enjoy carving at high speeds, if you're looking for stability and speed, and if you're a piste-oriented snowboarder.

Is snowboarding on a carving snowboard difficult? plus-icon

Riding on a carving snowboard can be challenging, especially if you are new to carving or if you are accustomed to a different type of snowboard. It requires a certain level of technique, balance, and control to effectively carve on a carving snowboard.

Nakup snežne deske carver

Ko obvladate osnovno tehniko deskanja na snegu, je dober naslednji korak učenje carveja. Carving vključuje jekleni rob deske za sneg, ki brez upočasnjevanja reže sneg. Vadba je zabavna in tudi videti je lepo! Carving je pomemben zlasti takrat, ko želite deskati s hitrostjo. Dober carving omogoča hitrejšo vožnjo in boljši nadzor. Za dober carving potrebujete primerno desko za carving.

Kaj je dobra deska za carving?

Dobra deska za carving mora imeti naslednje lastnosti:

  • Pravo širino
  • dober oprijem robnikov
  • pravi radij stranskega izreza
  • Camber snowboard
  • Direktivna oblika

Pomembno je, da je deska za carving dovolj široka za carving. Če boste prste preveč potisnili čez rob deske, boste udarili ob tla in izgubili oprijem. Zato ugotovite, ali potrebujete standardno širino, srednje široko ali široko snežno desko.

Danes je večina blagovnih znamk na jekleno stran dodala dodatne lastnosti, ki zagotavljajo dodaten oprijem. Snowboardi Lib Tech imajo na primer Magne-Traction. Ta valoviti jekleni rob reže sneg kot nazobčan kruh.

carve snowboard

Prednosti desk za deskanje na snegu

Deske za deskanje na snegu z zarezovanjem imajo številne prednosti za tekmovalce, ki si na smučiščih prizadevajo za popolno natančnost in nadzor. Deska carve snowboarderjem omogoča ostre in gladke zavoje, kar jim daje občutek deskanja na snegu. Posebna zasnova z ozkim središčem in širšimi konci zagotavlja največji oprijem in stabilnost pri visokih hitrostih, hkrati pa zmanjšuje bočne sile. Izboljšan oprijem robnikov omogoča tekmovalcem, da se potopijo globlje v zavoje in sledijo tesnejšim linijam. Posledica tega je večja stopnja zabave in samozavesti, zaradi česar je deska za carving priljubljeno izbiro naprednih in izkušenih deskarjev na snegu na dobro urejenih pobočjih.

Široke in kratke deske za carving

Polmer kroga, ki ga lahko deska naredi, se imenuje polmer stranskega zarezovanja. Čim krajši je radij, tem krajše je lahko zarezovanje snežne deske. V zbirkah večine blagovnih znamk desk za deskanje na snegu je vedno več širokih in kratkih desk za carving s kratkim polmerom. Te snežne deske so idealne za zarezovanje kratkih zavojev. Primeri so Jones Stratos, The Boards Company Delta in Bataleon Partywave.

carving snowboard

Deska za carving mora biti toga in stabilna.

Deske za carving morajo biti stabilne, vendar se morajo dobro upogibati. Togost, a še vedno dober upogib, dosežemo tako, da v jedro deske za carving dodamo na primer karbon. Pomembna lastnost karbona je, da je upogljiv, vendar se hitro vrne v prvotno obliko.

Za dober carving je pomembna tudi vrsta oblike. Večina dobrih desk za carving ima usmerjeno obliko . Te deske imajo dolg nos in kratek tog rep. Poleg tega je nos širši, zaradi česar se deska želi zelo ostro obrniti, ko jo postavite na bok. Vendar to ne pomeni, da s smerno twin snowboard desko ali pravo twin snowboard desko ne morete carvirati. Čeprav so te deske manj primerne za carving, imajo prav tako jeklen rob, s katerim lahko (s pravim tehničnim znanjem) naredite razumne carving zavoje.

Carving snowboard na spletu na Snowboards.eu/dk

Snowboards.eu/dkNaročite svojo novo carving snowboard desko varno in hitro na . Še niste prepričani, katera snežna deska vam najbolj ustreza? Naj vas v naši trgovini seznanimo z različnimi carving snowboardi,all-mountain snowboardi, freestyle in freeride snowboardi! Občudujte našo zbirko ženskih in moških snowboardov v živo.