Mehak upogib snežne deske

 • #1 V Snowboardih
 • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
 • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
 • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

Was ist ein Snowboard mit einer soften Flex? plus-icon

Ein Snowboard mit einer soften Flex ist ein relativ flexibles Snowboard. Die Flexibilität bezieht sich auf den Grad der Biegung eines Snowboards unter Druck. Eine softe Flex bedeutet, dass das Snowboard leicht biegt, was es verspielter, verzeihender und leichter zu steuern macht.

Vorteile eines Snowboards mit softer Flex: plus-icon

Ein Snowboard mit softer Flex bietet verschiedene Vorteile, insbesondere für Anfänger und Freestyle-Fahrer. Eine softe Flex erleichtert das Biegen und Drehen des Snowboards. Dies macht das Board wendiger und sorgt für eine bessere Kontrolle, insbesondere beim Kurvenfahren. Anfänger finden es einfacher, die Grundlagen des Snowboardens mit einer soften Flex zu erlernen. Eine softe Flex bietet mehr Verzeihung, wenn Fehler gemacht werden. Das Board gerät weniger leicht aus dem Gleichgewicht bei ungeschickten Bewegungen oder falscher Technik, wodurch Anfänger mehr Vertrauen gewinnen und seltener stürzen.

Für Freestyle-Fahrer bietet eine softe Flex mehr Spielbarkeit und Reaktionsfähigkeit bei der Ausführung von Tricks und beim Fahren im Snowpark. Das leichtere Erzeugen von Flex beim Absprung ermöglicht höhere Sprünge und weichere Landungen.

Obwohl ein Snowboard mit softer Flex verschiedene Vorteile bietet, gibt es auch einige mögliche Nachteile, die berücksichtigt werden sollten. Eine softe Flex kann bei hohen Geschwindigkeiten, insbesondere auf rauen oder vereisten Pisten, weniger Stabilität bieten. Der Mangel an Steifheit kann zu Vibrationen führen und die Fähigkeit des Boards, Geschwindigkeit zu halten, beeinflussen.

Nachteile eines Snowboards mit softer Flex: plus-icon

Hoewel een snowboard met een softe flex verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Een softe flex kan minder stabiliteit bieden bij hoge snelheden, vooral op ruwere of ijzige pistes. Het gebrek aan stijfheid kan leiden tot trillingen en het vermogen van het board om snelheid vast te houden beïnvloeden.

Eine softe Flex kann das Fahren aggressiver Carves erschweren. Beim Schneiden scharfer Kurven mit hoher Geschwindigkeit kann eine softe Flex sich weniger reaktionsschnell und weniger stabil anfühlen. Fahrer, die kraftvolle und schnelle Carving-Stile bevorzugen, ziehen möglicherweise ein Snowboard mit steiferer Flex vor.

Auf steilen Hängen kann eine softe Flex möglicherweise weniger Grip und Stabilität bieten. Die Flexibilität kann es schwieriger machen, die Kanten gut in den Schnee zu graben, was zu verringerter Kontrolle und Vertrauen auf steilerem Gelände führt.

Ist ein Snowboard mit softer Flex nur für Anfänger geeignet? plus-icon

Nein, ein Snowboard mit softer Flex ist nicht nur für Anfänger geeignet. Obwohl Anfänger oft von der Verzeihung und Spielbarkeit einer soften Flex profitieren, können auch erfahrene Fahrer und fortgeschrittene Snowboarder je nach Vorlieben und Fahrstil die Eigenschaften einer soften Flex genießen.

Für Anfänger bietet eine softe Flex die Vorteile einer einfachen Kontrolle, Wendigkeit und Verzeihung. Es erleichtert das Erlernen grundlegender Fähigkeiten und den Aufbau von Vertrauen, was in der Anfangsphase des Snowboardens entscheidend ist.

Nakup snowboardov z mehkim upogibom

Preden kupite snežno desko, se morate odločiti, kakšna je vaša raven in kaj želite z njo početi. Če ste šele začeli deskati na snegu, je priporočljivo kupiti snežno desko z mehkim upogibom. Snowboard z mehkim upogibom je prijaznejši in ne kaznuje takoj vsake napake. Snežno desko je enostavno krmiliti in vam daje samozavest pri obvladovanju tehnike.

Snežne deske z mehkim upogibom za jibbing

Če ste izkušen freestyler in vas pogosto srečamo v funparku, je idealna tudi snežna deska z mehkim upogibom. Snowboard za prosti slog ali park ni idealen za pospeševanje na smučišču. Za to so namenjene deske za carving in freeride. Vendar pa te deske zlahka potisnete v upogib, zato so idealne za "groundtricks". Ali vas bolj zanimata vožnja po railu in boxu? Potem potrebujete snežno desko Jib. Jibbing je osnova skoraj vsakega trika, ki ga izvajate v parku.

soft flex snowboard

Prednosti snežne deske z mehkim upogibom

Snežna deska z mehkim upogibom ima več prednosti zaradi lastnosti, ki jih ponuja deskarjem na snegu. Tukaj je nekaj ključnih prednosti snežne deske z mehkim upogibom:

 1. Igrivost: Snowboardi z mehkim upogibom so prožnejši od bolj togih desk, zato so zelo igrivi in enostavni za upogibanje. Zato so idealne za voznike prostega sloga, ki radi izvajajo trike, kot so butters, press in jib.
 2. Enostaven nadzor: Zaradi mehkejšega upogibanja je snežna deska bolj popustljiva in jo je lažje nadzorovati, zlasti pri nižjih hitrostih. To je koristno za začetnike in manj izkušene deskarje na snegu, ki želijo razviti svoje znanje.
 3. Jibbing: Deskarjem, ki radi jibbajo po railih in škatlah, mehka upogibna deska zagotavlja potrebno prožnost za stabilno pristajanje in lahkotno drsenje čez ovire.
 4. Gladka vožnja: Snežne deske z mehkim upogibom so običajno gladke, kar zagotavlja udobno vožnjo, zlasti na ravnih odsekih in urejenih smučiščih.
 5. Idealne za lažje voznike: deske za sneg z mehkim upogibom so pogosto primernejše za lažje deskarje na snegu, saj potrebujejo manj moči za upogibanje in krmiljenje.
 6. Dobre v prahu: Snowboardi z mehkim upogibom lahko zlahka plavajo v prahu in nudijo izkušnjo, podobno deskanju, za voznike, ki se radi vozijo izven smučarskih prog.

Skratka, snežna deska z mehkim upogibom je kot nalašč za deskarje, ki iščejo igrivo in popustljivo vožnjo, idealno za vožnjo prostega sloga, jibbing in pustolovščine zunaj proge. Prav tako je odlična izbira za začetnike in lažje voznike, ki želijo doživeti lahko obvladljivo in udobno snežno desko.

soft flex snowboard

Slabosti snežne deske z mehkim upogibom

Čeprav imajo snežne deske z mehkim upogibom številne prednosti, je treba upoštevati tudi nekatere slabosti:

 1. Manjša stabilnost pri visokih hitrostih: Snežna deska z mehkim upogibom je lahko pri visokih hitrostih manj stabilna, zlasti na neravnih in urejenih pobočjih. Lahko se pojavijo večje vibracije in je manj odzivna kot trše deske.
 2. Manjša natančnost pri zarezovanju: Zaradi mehkejše prožnosti snežne deske lahko pri visokih hitrostih težje izvajate ostre in natančne zavoje. Prav tako ima lahko slabši oprijem pri carvingu na trdih ledu podobnih pobočjih.
 3. Omejena zmogljivost v globokem prahu: Čeprav deske z mehkim upogibom ponujajo igrivo izkušnjo v prahu, imajo lahko manjšo plovnost kot trše deske, zato je vožnja v globokem prahu težja.
 4. Manjšo moč za skoke: Pri velikih skokih lahko deske z mehkim upogibom nudijo manj popa in moči, zlasti v primerjavi z bolj togimi deskami. To lahko vpliva na višino in razdaljo skokov.
 5. Ni idealna za napredne voznike: Za napredne deskarje na snegu, ki iščejo tehnične izzive in napredne zmogljivosti, so lahko zmogljivosti deske z mehkim upogibom omejene.

Kljub tem pomanjkljivostim so snowboardi z mehkim upogibom še vedno priljubljeni pri voznikih prostega sloga, začetnikih in deskarjih, ki iščejo igrivo in popustljivo vožnjo. Pri izbiri prave snežne deske je treba upoštevati svoj slog vožnje, raven in razmere, v katerih se vozite.

Snowboard z mehkim upogibom za začetnike

Prednost snowboardov z mehkim upogibom za začetnike je, da jih je enostavno krmiliti. Deske imajo mehak upogib tako po dolžini kot po torziji. Če s premalo izkušnjami vozite preveč togo snežno desko, boste težje pravilno osvojili tehniko. Namesto da bi prepustili delo jekleni stranici, vas potem hitro zamika, da bi pedalirali z zadnjo nogo. Za to je potrebna moč in na ta način se ne naučite optimalne tehnike. Želite bolj popustljivo snežno desko z velikim potencialom? Potem razmislite o snežni deski s srednjim upogibom.

Naročite snežno desko z nizkim upogibom prek spleta

Snowboards.eu/dk Če iščete snežno desko z mehkim upogibom, ste prišli na pravo mesto na . V naši zbirki najdete snežne deske najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu.

V naši trgovini boste našli oblačila in deske za deskanje na snegu za moške in ženske. Potrebujete več informacij o deskah za sneg? Obrnite se na nas ali se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami.