Camber snežne deske

 • #1 V Snowboardih
 • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
 • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
 • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a camber snowboard? plus-icon

A camber snowboard, also known as a traditional camber snowboard, is a type of snowboard where the center of the board (between the bindings) curves upward while the tip and tail make contact with the ground. This creates an arch shape that raises the center of the board off the snow.

What are the Benefits of a camber snowboard plus-icon

The camber profile provides excellent power transfer and edge grip as the board is pre-loaded in the center. This gives the board stability and pop, making it suitable for aggressive carving, high-speed descents, and powerful turns on hard, groomed slopes.

What are the disadvantages of a camber snowboard? plus-icon

However, the camber profile can also result in less forgiveness and stability in variable terrain and snow conditions, especially in deep powder snow. It can also make it more challenging for beginners to initiate turns as the board provides more resistance and can catch edges more easily.

Is a camber snowboard only for advanced riders? plus-icon

No, a camber snowboard is not only for advanced snowboarders. While camber snowboards are known for their responsiveness and power, they can also be suitable for riders of various skill levels, depending on their preferences, abilities, and the conditions in which they ride.

Kupi camber snowboard

Odločili ste se za nakup nove snežne deske. Zelo dobro! Toda ali že veste, ali naj bo to camber snowboard? Snowboards.eu/dk Za novo snežno desko s profilom camber ste na pravem mestu. Na voljo imamo najboljše camber deske najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu.

Prednosti in slabosti snowboardov s profilom camber

Nikakor ne drži, da so snowboardi s profilom camber primerni le za napredne tekmovalce. Navsezadnje so bile pred 15 leti na voljo samo snežne deske s profilom camber. Res pa je, da deska s profilom camber kaznuje nekoliko hitreje kot deska s profilom rocker. To je zato, ker konica in rep nista potisnjena navzdol, temveč navzgor. Zaradi tega je manj verjetno, da se bo deska rocker ugriznila, kar je še ena prednost za začetnike. Zato ima večina desk za izkušene in napredne uporabnike profil camber.

Prednosti snežnih desk s profilom camber

 • Stabilnost pri visokih hitrostih
 • Veliko popa/odboja
 • Hitra menjava robov
 • Veliko oprijema

Slabosti desk za sneg z izbočenim robom

 • Za robljenje robnikov je potrebno več energije
 • Deska se pogosteje grize. Zlasti na manj strmih pobočjih
 • Prej kaznuje, ko se želite naučiti novih trikov

camber snowboards

S snowboardom z izbočenim robnikom v prahu

Uporaba camber snežne deske v prahu je lahko zahtevna izkušnja, vendar je v njej vsekakor mogoče uživati, če imate pravo tehniko in spretnosti. Camber snežne deske imajo tradicionalno obliko loka, sredina deske je ukrivljena navzdol, nos in rep pa se odrivata od tal. V globokem prahu se lahko deska zaradi tega pogrezne v sneg, obtiči in oteži manevriranje.
Da bi v prašanu kar najbolje izkoristili camber snežno desko, je pomembno, da dobro porazdelite težo in se močno naslonite na zadnjo nogo, da nos deske ostane dvignjen. V primerjavi z desko rocker ali hibridno desko je za vožnjo po prašanu potrebno več tehničnih spretnosti in napora.
Čeprav camber snežne deske ponujajo boljši skok in natančnost na trdih pobočjih, so lahko manj popustljive v prahu in zahtevajo bolj naprednega voznika, da jih v celoti izkoristi. Če imate radi izzive in želite izboljšati tehniko vožnje po prašanu, je lahko vožnja s camber snežno desko v prahu učna in koristna izkušnja.

camber snowboard

Snežne deske s profilom camber

Na splošno lahko rečemo, da ima vsaka snežna deska profil camber, rocker ali flatbase. Camber je najbolj tradicionalen profil. Za camber snežno desko je značilno, da je sredina deske odmaknjena od tal, konica in rep pa imata stik s tlemi. Takoj ko stopite na desko, pritiskate na konico in rep, kar zagotavlja oprijem in moč. Skoraj vse deske za carving imajo profil camber. Camber snowboardi so pogosto na voljo tudi kot freeride snowboardi in all-mountain snowboardi.

Camber rocker hibridna snežna deska

Tehnologija v zadnjih letih ne stoji na mestu. Tako so nastale različne oblike camberja, ki združujejo prednosti camberja s prednostmi rockerja. Ta profil se imenuje hibridni camber.

Te snežne deske imajo camber med vezmi za moč in natančnost ter rocker na nosu in repu za popustljivost in plovnost.

Več popa s camber snežno desko

Camber snowboardi so znani po odličnem popu, kar pomeni, da deska omogoča eksplozivne in močne ollieje in skoke. Tradicionalna lokovna oblika camber snežne deske povzroči, da se sredina deske ukrivlja navzdol, kar ob pritisku dvigne nos in rep od tal. To ustvarja naravno prožnost in shranjevanje energije v deski.
Med izvajanjem ollieja se camber upogne in absorbira silo vaših nog. Ko to silo sprostite, deska eksplozivno poskoči in vam omogoči doseganje impresivnih višin. Zaradi tega so camber snežne deske priljubljene pri voznikih prostega sloga, ki radi izvajajo trike in skoke v parku.
Konstrukcija camber zagotavlja tudi boljšo stabilnost in odzivnost, kar je koristno pri izvajanju natančnih zavojev in carvingu na trdih pobočjih. Snowboardi s konstrukcijo camber so pogosto prednostna izbira naprednih deskarjev na snegu zaradi nadzora in popa, ki ju nudijo.
Skratka, če iščete snežno desko z največjim popom, eksplozivnimi ollies in močnimi skoki, je camber snežna deska idealna izbira. Ponuja igrivo in dinamično izkušnjo vožnje, ki je kot nalašč za voznike prostega sloga in tiste, ki imajo radi tehnično zahtevne vožnje.

Kupite camber snowboard na spletu

Snowboards.eu/dkSnowboard camber lahko varno in hitro kupite na . Potrebujete več informacij ali nasvet o tejsnežni deski? Obrnite se na nas ali se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami. V naši trgovini boste našli enake moške in ženske camber snowboard deske kot v naši spletni trgovini.