Rocker snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a rocker snowboard? plus-icon

A rocker snowboard, also known as a reverse camber snowboard, is a type of snowboard where the tip and tail are curved upward while the middle section (under the bindings) is closer to the snow.

What are the benefits of a rocker snowboard? plus-icon

The rocker shape causes the contact points of the snowboard to be closer to the center, making the board easier to turn and giving it a playful and forgiving feel. The raised portion in the tip and tail helps prevent the board from getting caught in deep snow by improving floatation. This makes rocker snowboards especially suitable for freestyle riding, beginners, park riders, and riding in powder snow.

What are the disadvantages of a rocker snowboard? plus-icon

It is important to note that rocker snowboards may have less stability and edge grip in harder and icy conditions compared to other snowboard shapes, such as camber or hybrid camber. Therefore, choosing a snowboard with a specific profile can depend on your riding style, experience, and the specific conditions in which you want to ride. Lib-tech and Gnu snowboards have implemented Magne-Traction to compensate for loss of grip.

When to choose a rocker snowboard? plus-icon

You may consider choosing a rocker snowboard if you intend to ride freestyle as it provides a playful and forgiving feel. It can also offer numerous advantages when riding in powder snow. The raised tip and tail help enhance floatation. For beginner snowboarders, a rocker snowboard can be a good choice. The rocker shape makes the board easier to turn and provides beginners with more control and stability, allowing them to build confidence and improve their skills more quickly.

Is a rocker snowboard only for beginners? plus-icon

No, a rocker snowboard is not only for beginners. While rocker snowboards are often recommended for beginners due to their forgiving and easy-to-turn nature, they can also be suitable for advanced and experienced snowboarders depending on their preferences and the conditions in which they ride.

Rocker snowboardi najboljših blagovnih znamk

Ste si omislili rockersko snežno desko? Snowboards.eu/dk Potem ste prišli na pravo mesto na . V naši bogati zbirki desk za sneg boste našli deske rocker najboljših blagovnih znamk, kot so Lib Tech, Burton, Arbor, Gnu, Rome, Capita in Roxy. Camber in rocker opisujeta ukrivljenost snežne deske, ko jo gledamo s strani. Snowboard rocker ima drugačen profil od ravnega snowboarda, saj sta sprednja in zadnja stran rahlo dvignjeni.

rocker snowboards

Izvor tega profila

V zgodnjih letih 2000 so imele vse snežne deske tradicionalni profil camber. Sredi zgodnjih desetletij se je pojavila nova tehnologija, ki je za vedno spremenila konstrukcijo snežne deske. Priljubljenost rockerja je pripeljala do številnih različic, katerih cilj je bil izboljšati zmogljivost na skoraj vsakem terenu. Najpogostejše vrste desk z rockerjem so snowboard z rockerjem/obratnim camberjem in hibridni snowboard z rockerjem.

Snowboardi z obrnjenim nagibom

Snowboard z obrnjenim camberjem, znan tudi kot V-rocker, je v bistvu nasprotje camber snowboarda. Gre za uravnotežen lok, ki se od sredine deske ukrivlja navzgor. Oblika je zelo podobna talni tirnici starinskega gugalnega stola. V angleščini se takšen stol imenuje rocking chair. Takoj veste, od kod izvira izraz rocker.

Prednosti desk za sneg z rockerjem

Deska za deskanje na snegu z rockerjem ponuja več prednosti za deskarje na snegu, zlasti v posebnih razmerah. Izkrivljenost deske na sredini navzgor (rocker) omogoča lažje zavijanje, preprečuje zatikanje v prahu in naredi desko bolj igrivo. Izboljša plovnost v globokem snegu in zmanjša možnost ujemanja robnikov, zaradi česar je bolj prizanesljiva za začetnike. Poleg tega rocker olajša butte in izvajanje trikov prostega sloga. Poudarek na stiku nosu in repa omogoča boljši nadzor pri zavijanju in freestylu. Zato je deska z rockerjem idealna za voznike prostega sloga, vožnjo po prašanu in za deskarje, ki imajo radi igrivo in prizanesljivo vožnjo.

rocker snowboards

Snowboardi Rocker za začetnike

Včasih pravijo, da so deske rocker za začetnike ali deskarje prostega sloga. To ni povsem pravilno. Da, deske rocker se vozijo zelo prijazno in ker sta konica in rep dvignjena, se deska ne bo zlahka ugriznila. To je prednost za začetnike in freestylerje, zato ima veliko snežnih desk za začetnike rocker. Obstajajo pa tudi snežne deske rocker z veliko popa in moči, ki so zelo tesne za krmiljenje in stabilne pri visokih hitrostih. Zato obstajajo tudi dobre napredne deske z rockerjem. Na kratko: izbira rockerja je stvar želja.

Snowboard z rockerjem je ugodnejši od camberja, saj se bolje obnese v prahu in je bolj popustljiv. Krivina navzgor na sredini deske preprečuje zatikanje v globokem snegu, hkrati pa izboljša plovnost. Zasnova rocker omogoča lažje zavijanje in izvajanje trikov prostega sloga ter zmanjšuje nevarnost lovljenja robnikov, zato je idealna za začetnike. Deske Camber imajo bolj tradicionalno obliko loka, ki zagotavlja boljši skok in natančnost na trdih pobočjih, vendar so manj popustljive v snežnem prahu in zahtevajo več tehničnega znanja.

Kupite rocker snowboarde na spletu

Snowboards.eu/dkSnowboard rocker lahko varno in hitro kupite na . Potrebujete več informacij ali nasvet osnežni deski? Obrnite se na nas ali se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami in si oglejte deske rocker v živo. V naši trgovini boste našli enake moške in ženske snowboard deske rocker kot v naši spletni trgovini. Do naše trgovine s snežnimi deskami je enostavno priti, svoj avto pa lahko parkirate brezplačno.