Sintrana osnova snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a sintered base? plus-icon

A sintered base, also known as a gesintered base, refers to the type of base used on a snowboard. It is a construction method where the base of the snowboard is made from compressed polyethylene (PE) pellets under high pressure and heat. The result is a strong and durable base that offers excellent glide on snow.

Advantages of a sintered base? plus-icon

The major advantage of a sintered base is its porous nature, which allows it to absorb wax effectively. Additionally, a sintered base is harder than an extruded base, which helps maintain the base's profile for a longer period of time. These benefits contribute to faster glide performance of the snowboard.

Disadvantages of a sintered base:? plus-icon

A sintered base requires regular maintenance, especially waxing the snowboard. Due to the porous structure of the sintered base, it can absorb dirt, dust, and other contaminants. Regular waxing is necessary to maintain the glide performance and protect the base. This requires more effort and time compared to an extruded base, which generally requires less maintenance.

What is the cost of a snowboard with a sintered base? plus-icon

Snowboards with a sintered base are generally more expensive than snowboards with an extruded base. The production process of a sintered base is more complex and costly, which can result in a higher price for the snowboard. A snowboard with a sintered base typically starts at around €400.

Hitrejše drsenje s snežno desko s sintrano podlago

Verjetno jo prepoznate. Ravni povezovalni odseki med smučišči, na katerih se ustavite. Medtem pa vidite, kako drugi deskarji na snegu še naprej drsijo. Izstopite iz zadnje vezi in začnete stopati. Zelo neprijetno, ko se peljete naprej, medtem ko drugi drsijo mimo vas. Toda zakaj nekaterim deskarjem ni treba stopati? Eden glavnih razlogov je, da imajo deskarji, ki drsijo dlje, verjetno snežno desko s sintrano podlago. Sinterirana podlaga je trša in absorbira več voska, zato drsite dlje in hitreje.

Kaj je snežna deska s sintrano podlago?

Sintered base je ime za način izdelave jedra snežne deske. Tako kot ekstrudirana podlaga je tudi sintrana podlaga izdelana iz polietilena. Iz tega materiala se izdelajo majhne kroglice, ki se nato pod visokim pritiskom stisnejo skupaj. Tako postane material trši in v deski nastanejo majhne pore. Pore zagotavljajo, da lahko snežna deska s sintrano podlago vpije več voska.

sintered base snowboard

Prednosti snežne deske s sintrano podlago

Snežna deska s sintrano podlago ima zaradi visokokakovostnih materialov in konstrukcije več prednosti. Sinterirana podlaga je izdelana s stiskanjem majhnih delcev polietilena pod visokim pritiskom in toploto, s čimer nastane trpežna podlaga z malo porami.
Glavna prednost sintrane podlage je odlično drsenje. Podlaga vpije manj voska kot sintrana podlaga, kar deski omogoča hitrejše in daljše drsenje pri visoki hitrosti, zlasti na ravnih odsekih in urejenih pobočjih. Zaradi tega so sintrane podlage idealne za izkušene voznike, ki si želijo hitrosti.
Poleg tega sintrana osnova zagotavlja boljše zmogljivosti v snežnem prahu. Struktura z nizkimi porami preprečuje, da bi se sneg lepil na desko, zaradi česar deska lažje drsi po globokem snegu in ima manjši upor.
Druga prednost sintranih podlag je njihova vzdržljivost. So manj nagnjene k obrabi in poškodbam kot sintrane podlage, zato deska zdrži dlje in zahteva manj vzdrževanja.
Skratka, snežna deska s sintrano podlago je idealna za izkušene deskarje na snegu, ki iščejo izboljšano drsenje, hitrost in vzdržljivost. Je popolna izbira za voznike, ki želijo uživati v gladki vožnji pri visoki hitrosti in brez težav drsati po različnih snežnih razmerah, od urejenih prog do globokega prahu.

snowboard met een sintered base

Kako vzdrževati snežno desko s sintrano podlago?

Vzdrževanje snežne deske s sintrano podlago je bistvenega pomena za ohranjanje zmogljivosti in vzdržljivosti deske. Tukaj je nekaj pomembnih korakov za vzdrževanje:

  1. Redno voskanje: sintrana podlaga zahteva redno voskanje, da se optimizira drsenje. Desko voskajte vsaj enkrat na sezono, če pogosto vozite, pa tudi pogosteje. Uporabite vosek, ki je primeren za temperaturo in snežne razmere.
  2. Čiščenje podlage: Po vsaki vožnji z mehko krtačo odstranite umazanijo in ostanke. Za odstranjevanje trdovratne umazanije in ostankov voska uporabite čistilo za podlago.
  3. Nabrusite robove: Za ohranjanje oprijema in nadzora na snežni deski naostrite robove. To po možnosti storite na začetku sezone in po potrebi tudi med njo.
  4. Pravilno shranjevanje deske: Desko za sneg shranjujte na hladnem in suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe in grelnih teles.
  5. Odpravite poškodbe: Vse poškodbe na podlagi ali robovih čim prej popravite, da preprečite nadaljnje poškodbe.
  6. Desko vsako leto dajte na servis: Desko za sneg vsako leto odnesite v strokovno trgovino za snežne deske, kjer jo temeljito pregledajo, vključno s popravilom globljih prask in strukture na podlagi.

S pravilnim vzdrževanjem deske za sneg s sintrano podlago lahko podaljšate življenjsko dobo deske in še naprej uživate v optimalni zmogljivosti na gori.

Katera deska za sneg ima sintrano podlago?

Preprosto povedano, napredne in strokovne snežne deske imajo sintrane podlage. Za nižjo ceno imajo snežne deske za začetnike običajno ekstrudirano podlago. S tem ni nič narobe, saj začetniki ne želijo kmalu doseči zelo visokih hitrosti. Vsaka deska za freeride ima prav tako sintrano podlago. Te deske zato samodejno spadajo v višji segment.

Kupite snežne deske s sintrirano osnovo na spletu

Snowboards.eu/dk Obiščite spletno stran za snežno desko s sintrano osnovo. V naši zbirki boste našli snežne deske najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu. Naročite lahko varno in hitro. Potrebujete več informacij ali si želite snežne deske ogledati v živo? Potem obiščite našo trgovino s snežnimi deskami v Nijverdalu.