Usmerjeni snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a snowboard with a directional shape? plus-icon

A snowboard with a directional shape is a type of snowboard where the front (nose) and back (tail) of the snowboard are not symmetrical. In a directional shape, the nose is typically longer, wider, and rounder than the tail. This design is intended to optimize the snowboard for riding in one direction, usually with the front facing downhill.

What is the advantage of a directional shape? plus-icon

The advantage of a directional shape in a snowboard is that the design is optimized for specific riding conditions and styles. You opt for a snowboard with a directional shape when you prioritize stability, control, and versatility.

What is the best snowboard with a directional shape? plus-icon

There are many snowboard brands and models with a directional shape that are considered excellent. However, the best snowboard with a directional shape depends on your individual preferences, riding style, and level of experience. What may be the best snowboard for one person may not be the same for another.

Can you ride switch on a snowboard with a directional shape? plus-icon

Yes, it is possible to ride switch on a snowboard with a directional shape, but it can be more challenging compared to riding switch on a true twin snowboard. A snowboard with a directional shape typically has a non-symmetrical front (nose) and back (tail), with the nose being longer and wider than the tail. This design is optimized for riding in one direction, usually with the front facing downhill.

Nakup Directional snowboard

Usmerjeno snežno desko je najbolje voziti v eno smer, zanjo pa je značilen daljši in širši nos v primerjavi z repom. Rep usmerjene snežne deske je običajno koničast. Usmerjeno obliko skoraj vedno najdemo pri snežnih deskah, ki so usmerjene v freeride. Se radi spuščate v snežni prah ali pa na smučiščih vozite po tesnih linijah? Potem je directional snowboard najboljša izbira. V naši spletni trgovini boste našli snežne deske z usmerjeno obliko najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu.

Usmerjene deske se odlično obnesejo v svežem prahu

Če vas redno najdemo zunaj smučarskih prog in imate najraje svež prah, zagotovo potrebujete dobro desko za freeride s smerno obliko. Prednost takšne oblike je, da širši in daljši nos dobro lebdi nad snegom. To omogoča tudi kratek rep. Zaradi tega stojite bolj na zadnjem delu snežne deske, kar deski daje dober "dvig". Opazili boste, da morate veliko manj pritiskati na zadnjo nogo, da bi nos deske obdržali nad snegom.

directional snowboard

Prednost snežne deske z usmerjeno obliko

Deska za deskanje na snegu s smerno obliko ponuja številne prednosti za voznike, ki radi raziskujejo celotno goro. Usmerjena deska za sneg z jasno razmejitvijo med nosom (spredaj) in repom (zadaj) je zasnovana za vožnjo predvsem v eni smeri, običajno z nosom, obrnjenim naprej. To zagotavlja večjo stabilnost in nadzor pri visokih hitrostih, zlasti na strmih pobočjih in v globokem prahu. Oblika olajša zavoje in izboljša plovnost v globokem snegu. Primerna je predvsem za freeride in all-mountain voznike, ki želijo uživati v hitrih vožnjah in avanturističnih terenih, hkrati pa jim omogoča izvajanje nekaterih trikov na urejenih pobočjih.

snowboard met directional shape

Usmerjena oblika snežne deske za neverjetne karving lastnosti

Usmerjena snežna deska je najprimernejša izbira tudi takrat, ko želite pospeševati in voziti. Zaradi širšega nosu se deska hitro odzove, ko jo postavite na bok. Za krmiljenje iz zavojev bolj pritisnite na ožji in trši rep.

Na kratko: directional snowboard je zelo primeren za carving in freeride. Deska True Twin je idealna v parku in za freestyling. Usmerjena deska twin jebolj primerna za deskarje, ki so usmerjeni v all mountain / freestyle.

Zato ima večina snowboardov za all mountain in freestyle obliko directional twin. Večina desk za park in freestyle ima pravo twin obliko. Večina snowboardov za carve in freeride ima usmerjeno obliko.

Smerne snežne deske lahko kupite na spletu pri snowboardih.dk

dk Če iščete directional snowboard za moške in ženske, ste pri snowboardih na pravem mestu. V naši spletni trgovini najdete tudi čevlje za snowboard in vezi za snowboard. Potrebujete več informacij ali nasvetov? Obrnite se na nas ali se oglasite v naši trgovini in si oglejte deske v živo!