Trdna proga snežne deske

 • #1 V Snowboardih
 • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
 • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
 • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a snowboard with a stiff flex? plus-icon

A snowboard with a stiff flex refers to the degree of stiffness or rigidity of the snowboard. A stiff flex means that the snowboard is less flexible and offers more resistance to flexing. This is often achieved by using stiffer materials in the construction of the snowboard, such as a stiffer core, reinforced laminates, and stiffer sidewalls.

Advantages of a snowboard with a stiff flex: plus-icon

Snowboards with a stiff flex offer several advantages, such as increased stability at high speeds, more responsiveness to rider input, and enhanced pop (also known as rebound).

Disadvantages of a snowboard with a stiff flex: plus-icon

Along with advantages, a snowboard with a stiff flex can also have some drawbacks. Generally, a snowboard with a stiff flex is less forgiving than a snowboard with a softer flex. This means it is less tolerant of mistakes and less easily controlled for beginners or less experienced riders. Stiff snowboards tend to be less playful than boards with a softer flex, sometimes lacking the liveliness and maneuverability that some riders prefer for freestyle tricks and playful maneuvers. A stiff snowboard may not perform as well in softer snow conditions, such as deep powder. The lack of flexibility can make it more challenging to float through the snow and result in less maneuverability.

Is a snowboard with a stiff flex only for advanced riders? plus-icon

A snowboard with a stiff flex is generally considered more suitable for advanced snowboarders. This is due to the specific characteristics and attributes of a stiff snowboard, which require a certain level of skill and technique to fully utilize.

Snowboard s togim upogibom

Ste napredni deskar na snegu? Iščete snežno desko, ki se takoj odziva in je izjemno stabilna? Potem je snežna deska s togim upogibom prava za vas! Ne glede na to, ali ste freestyler, freerider ali all-mountain voznik. Togost snežne deske ne pove vedno nekaj o vrsti sloga vožnje, za katerega je primerna.

Snowboard z visokim upogibom je idealen za freeriderje

Snežne deske z visokim upogibom ostanejo stabilne pri visokih hitrostih in imajo dober oprijem robnikov, ko desko postavite na bok. Togost je delno odvisna od dodatkov lesenega jedra. Pogosto se uporablja karbon, da deska dobi večjo odzivnost v dolžini in torzijski upogib. Toga deska ima tudi agresiven značaj. To ni za vsakogar. Če vaša tehnika še ni povsem pod nadzorom, je priporočljivo izbrati snežno desko s srednjim upogibom alidesko z mehkim upogibom.

snowboard stijve flex

Trdna, a prijazna deska

Z uporabo vedno novih tehnik postajajo deske vedno bolj prijazne, ne da bi pri tem izgubile stabilnost in oprijem. Primera tega sta bazalt in titanal. Prej je bilo treba na togih snežnih deskah skoraj vedno voziti s polno hitrostjo, zdaj pa lahko tudi na bolj togih deskah vozite sproščeno, kadar koli želite. Poleg tega ima pomembno vlogo tudi profil snežne deske. Camber bo vedno bolj tog in neposreden kot rocker. Ne bolj ali manj, ampak zgolj po osebnih preferencah.

Slabosti snežne deske s togim upogibom

Čeprav ima snežna deska s togim upogibom številne prednosti, je treba upoštevati tudi nekatere slabosti.

 1. Manj popustljiva: toga snežna deska je lahko manj popustljiva za začetnike, saj jo je težje upogibati in nadzorovati, kar pomeni strmejšo krivuljo učenja.
 2. Ni idealna za prosti slog: Zaradi togega upogibanja je lahko težje izvajati trike v snežnem parku, saj je deska manj igriva in prilagodljiva.
 3. Manj udobna na razgibanem terenu: Čeprav tog upogib zagotavlja stabilnost, je lahko tudi manj udobna na razgibanem terenu ali neravnem snegu.
 4. Bolj omejena uporabnost: Toga deska je še posebej primerna za izkušene voznike in spuste, usmerjene v zmogljivost, morda pa je manj primerna za priložnostne deskarje na snegu ali tiste, ki si želijo več raznolikosti pri vožnji.

stijf snowboard kopen

Prednosti snežne deske s togim upogibom

Snežna deska s togim upogibom ima zaradi svojih posebnih lastnosti in zmogljivosti več prednosti.

 1. Stabilnost pri visokih hitrostih: togega profila: toga snežna deska zagotavlja odlično stabilnost pri visokih hitrostih. Zmanjšuje vibracije in vozniku omogoča boljši nadzor, kar je še posebej pomembno pri hitrih spustih in strmih pobočjih.
 2. Natančni zavoji: Tog upogib omogoča hitre in natančne zavoje, s katerimi lahko voznik ostro krmari in bolje predvideva spreminjajoče se razmere na terenu.
 3. Odzivnost: toga snežna deska se takoj odzove na voznikove napotke, zato je vožnja hitrejša in bolj odzivna. To je koristno za izkušene deskarje na snegu, ki želijo izpopolniti svoje spretnosti in se soočiti s tehničnimi izzivi.
 4. Carving: tog upogib omogoča deskarjem globoke in močne carvinge na smučišču, kar zagotavlja dinamično in tekočo izkušnjo vožnje.
 5. Učinkovitost za freeride: Trdna deska se odlično obnese v različnih razmerah, kot sta globok prah in razgiban teren. Zagotavljajo stabilnost in plovnost, ki sta potrebni za vožnjo zunaj smučišča in zahtevne spuste.
 6. Napredni deskarji in strokovnjaki: toge snežne deske so še posebej primerne za napredne in izkušene deskarje na snegu, ki so razvili tehnične spretnosti in iščejo desko, ki jim bo predstavljala izziv in napredne zmogljivosti.

Skratka, snežna deska s togim upogibom je idealna za deskarje, ki ljubijo hitrost, natančnost, odzivnost in zahtevne spuste. Izkušenim tekmovalcem zagotavlja potrebno podporo, da lahko premaknejo svoje meje in izkusijo popoln nadzor med različnimi slogi vožnje in razmerami na gori.

Kupite snežno desko s togim upogibom

dkNovo snežno desko s togim upogibom lahko varno in hitro naročite pri snowboardih. V naši zbirki najdete moške in ženske snežne deske najboljših blagovnih znamk, kot so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu.

Imate vprašanja ali potrebujete več nasvetov glede desk za sneg? Potem se obrnite na nas ali se oglasite v naši trgovini s snežnimi deskami. Do naše trgovine je lahko priti in v njej lahko brezplačno parkirate svoj avtomobil.

Oglejte si našo celotno zbirko desk za sneg