Pravi dvojček snežne deske

  • #1 V Snowboardih
  • Vsi tvoji najljubši znamki pod eno streho
  • Naroči do 15:00 ure = isti dan odpremljeno
  • Brezplačna dostava pri nakupu nad 99,95 €

Pogosta vprašanja

What is a snowboard with a true twin shape? plus-icon

A snowboard with a true twin shape has a symmetrical shape both in length and width. This means that the tip and tail have the same shape, length, and flexibility, making the board perfectly symmetrical. In other words, the board looks the same whether you ride forward or switch (backward). A true twin shape snowboard is specifically designed for riders who enjoy playful riding on the slopes and spend a lot of time in the terrain park. The shape provides a balanced feel when landing jumps or performing rails and makes it easy to change the riding direction without any difference in performance.

What is the best snowboard with a true twin shape? plus-icon

Determining the best snowboard with a true twin shape is subjective and depends on individual preferences, riding style, skill level, and the specific terrains you want to ride on. However, there are several popular and high-quality snowboard models with a true twin shape that are known for their excellent performance. If you need advice to make a good choice, feel free to contact us.

What is the advantage of a snowboard with a true twin shape? plus-icon

The true twin shape snowboard is popular among freestyle riders due to its symmetry, maneuverability, and the ability to perform tricks in both directions. It provides a balanced and versatile riding experience for freestyle riding and can also be suitable for all-mountain riding, depending on the specific characteristics of the board.

When should you choose a snowboard with a true twin shape? plus-icon

You might consider choosing a snowboard with a true twin shape in the following situations: when you are primarily interested in freestyle riding, such as performing tricks in the snow park, riding rails, and hitting jumps. Additionally, if you enjoy riding switch, a true twin shape snowboard is recommended. The symmetrical shape and equal binding position provide consistent balance and control, regardless of the riding direction. However, even if you are an all-mountain rider, a true twin shape can still be an option. While the board is primarily focused on freestyle, it can also perform on various terrains and conditions, offering versatility when exploring the mountains.You might consider choosing a snowboard with a true twin shape in the following situations: when you are primarily interested in freestyle riding, such as performing tricks in the snow park, riding rails, and hitting jumps. Additionally, if you enjoy riding switch, a true twin shape snowboard is recommended. The symmetrical shape and equal binding position provide consistent balance and control, regardless of the riding direction. However, even if you are an all-mountain rider, a true twin shape can still be an option. While the board is primarily focused on freestyle, it can also perform on various terrains and conditions, offering versatility when exploring the mountains.

Can you go off-piste with a true twin shape snowboard? plus-icon

Yes, you can definitely ride off-piste with a true twin shape snowboard. While true twin shape snowboards were originally designed for freestyle riding and tricks, there are many models that also deliver good performance in off-piste conditions.

Nakup True twin snowboard

Ste pravi freestyler in vas je večino časa mogoče najti v parku? Potem ne morete brez dobre snowboard deske true twin. Snowboard true twin je popolnoma simetričen in se zato razlikuje od directional snowboarda. To pomeni, da sta sprednja in zadnja stran enako dolga in široka. Zaradi tega snežne deske s to obliko v bistvu nimajo sprednje ali zadnje strani. Zato so te snežne deske odlične za obračanje med vožnjo, imenovano tudi switch riding. Idealno, če radi vozite igrivo. Poleg tega so vezi (za razliko od directional twin snowboardov) nameščene sredinsko na deski. To pomeni, da je razdalja od središča sprednje vezi do kontaktne točke na nosu enaka razdalji od središča zadnje vezi do kontaktne točke na repu deske.

true twin snowboard

Prednosti deske twin shape

Snežna deska z obliko true twin ima vrsto prednosti, zaradi katerih je priljubljena izbira številnih deskarjev na snegu, zlasti tistih, ki se osredotočajo na vožnjo prostega sloga in izvajanje trikov.

Značilnost deske je, da je popolnoma simetrična, kar pomeni, da sta nos in rep popolnoma enake oblike, dolžine in širine. To omogoča vožnjo v obeh smereh, zato je deska idealna za tekmovalce, ki radi vozijo v obratni smeri, na primer v snežnem parku. Vozniki prostega sloga imajo koristi od tega, da lahko brez težav pristanejo in vozijo v obe smeri, kar olajša izvajanje trikov in skokov.

Druga prednost prave twin oblike je enakomerna prožnost po celotni deski. To daje tekmovalcem občutek ravnotežja in doslednosti pri izvajanju trikov, ollies in nollies, tako na smučišču kot v parku. Deska je tudi bolj popustljiva pri pristankih, saj se zaradi simetrije odziva enakomerneje.

Snowboardi True Twin so tudi vsestranski in primerni za all-mountain vožnjo. Čeprav jih imajo radi predvsem vozniki prostega sloga, se lahko dobro obnesejo tudi na urejenih progah in v različnih snežnih razmerah. Zaradi tega so dobra izbira za deskarje, ki radi prehajajo iz parka v preostale dele gore in preizkušajo različne stile vožnje.

Skratka, snežna deska s pravo twin obliko ponuja uravnoteženo mešanico simetrije, vsestranskosti in igrivosti, zato je odlična izbira za voznike prostega sloga in vse, ki želijo raziskati vožnjo s switchom. Snowboardi true twin so s svojim prizanesljivim upogibom in vsegorskimi zmogljivostmi tako začetnikom kot izkušenim deskarjem na snegu zagotovili ure in ure zabave na gori.

True twin shape

true twin shape snowboards

Deska za prosti slog in vožnjo v parku

Snowboardi true twin so priljubljeni med vozniki prostega sloga in vozniki v parku. Snežna deska z obliko twin je primerna tudi za all-mountain voznike. Vendar je priporočljivo, da vezi namestite nekoliko bolj zadaj, kadar je veliko svežega snega in se vozite zunaj smučarskih prog. Na ta način ustvarite nekoliko več plovnosti in razbremenite zadnjo nogo. Se nameravate s svojo desko za freestyle true twin odpraviti v funpark? Potem poskrbite za ustrezne vezi za freestyle in čevlje za freestyle deskanje na snegu!

Zakaj izbrati desko true twin namesto deske directional shape?

Glavna prednost snežne deske z obliko true twin v primerjavi s smerno obliko je vsestranskost in svoboda, ki jo ponuja deskarjem, usmerjenim v prosti slog.

S snowboardom true twin lahko deskarji vozijo tako naprej kot nazaj, saj sta nos in rep popolnoma enake oblike, dolžine in širine. Zato je idealna za vožnjo prostega sloga, izvajanje trikov in vožnjo v snežnem parku. Jezdcem ponuja dosleden in uravnotežen občutek pri pristajanju na skokih in izvajanju trikov, kar izboljša njihovo zmogljivost in samozavest.

snowboard met een true twin shape

Za razliko od pravega twinga ima directional snowboard jasno ločnico med nosom in repom, zato je namenjen predvsem vožnji v eno smer, običajno z nosom naprej. Zaradi tega je directional deska odlična za all-mountain vožnjo, zlasti na strmih pobočjih in v globokem prahu, kjer sta pomembna stabilnost in oprijem.

Skratka, prednost deske s pravo twin obliko je v tem, da deskarjem omogoča svobodno raziskovanje njihovega sloga vožnje in trikov v obe smeri, hkrati pa še vedno ponuja dovolj zmogljivosti za all-mountain vožnjo. To je idealna izbira za navdušence nad prostim slogom, ki želijo uživati v ustvarjalni in vsestranski vsegorski vožnji. Po drugi strani pa je za tiste, ki poudarjajo večjo stabilnost in nadzor na razgibanem terenu, morda boljša izbira usmerjena deska.

Resnične twin snežne deske najboljših blagovnih znamk

Iščete dobro desko za snowboard true twin? Snowboards.eu/dk Potem je to pravi kraj za vas. V naši zbirki boste našli moške in ženske snežne deske najboljših blagovnih znamk. Med njimi so Bataleon, Jones, Lib-Tech, Roxy, Arbor, Burton, Nidecker, Rome, Capita in Gnu. Naročilo je enostavno in varno prek spleta. Potrebujete več informacij ali si želite deske ogledati v živo? Pridite v našo trgovino s snežnimi deskami in občudujte prave dvojne snežne deske.

Oglejte si našo celotno zbirko desk za sneg