Snowboard očala

Nakup očal za deskanje na snegu

Se kmalu odpravljate na zimski športni izlet in še vedno želite kupiti nova očala za deskanje na snegu? Potem ste prišli na pravo mesto pri Sideways. Ne podcenjujte pomena dobrih očal za deskanje na snegu! Očala ščitijo vaše oči pred mrazom, vetrom in morebitnim padcem. Zlasti v neugodnih razmerah je bolje, če imate smučarska očala. Med smučarskimi očali in očali za deskanje na snegu ni razlike. Vendar pa lahko obstajajo razlike med moškimi in ženskimi očali za deskanje na snegu.

snowboard goggles

Pomen očal za deskanje na snegu

Poleg tega, da vas očala za deskanje na snegu ščitijo pred mrzlim vetrom, preprečujejo, da bi vam v oči prišla nefiltrirana sončna svetloba. Kadar močno UV-sevanje žari neposredno v vaše oči, ima lahko neprijetne posledice. Med zimskimi športi je ta nevarnost še večja, saj sneg odbija UV-sevanje. Poleg tega UV sevanje prodre tudi skozi gosto oblačnost. Zato je nošenje dobro zatesnjenih očal za deskanje na snegu med zimskimi športi nujno.

Za vas smo izbrali lepo zbirko smučarskih in deskarskih očal različnih odličnih blagovnih znamk, kot so Out Of, Spy, Smith, Aphex Anon

Želite kupiti očala za deskanje na snegu za vse vremenske razmere? Preizkusite naša očala Smith

Smithova očala za deskanje na snegu za vse vremenske razmere so nepogrešljiva in zelo priljubljena. Zakaj? Preprosto! Kakovost in videz očal Smith sta zelo dobra. Leče očal Smith so opremljene s tehnologijo Chromapop. To vam omogoča, da vidite še bolj ostro in z boljšim kontrastom. Če želite iti do konca, imamo tudi čelade Smith, ki se popolnoma ujemajo z očali za deskanje na snegu Smith.

Anonova očala

Tudi Anonova smučarska in deskarska očala so zelo moderna in inovativna. Anonova očala so opremljena z lečami Sonar. Sonar vam omogoča boljši vid z globino in kontrastom. Poleg tega lahko pri nekaterih modelih Anonovih očal zaradi sistema Magna-Tech leče zamenjate s svetlobno hitrostjo. V naši zbirki imamo tudi kul čelade Anon, ki se popolnoma ujemajo z očali.

Očala Aphex

Pri Aphexovih smučarskih in deskarskih očalih je super to, da lahko zamenjate trakove. Poleg tega pri večiniočal Aphex standardno dobite dve leči. Eno lečo za lepo vreme in eno za slabo vreme.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu očal za deskanje na snegu?

Pri nakupu očal za deskanje na snegu morate upoštevati nekaj pomembnih vidikov. Najprej je bistvenega pomena prileganje - prepričajte se, da se očala dobro prilegajo vašemu obrazu in so udobna za nošenje, ne da bi se med deskanjem na snegu stiskala ali premikala. Poleg tega je pomembna tudi barva leč, saj so različni odtenki primerni za različne vremenske razmere. Prozorna leča je idealna za oblačne dni, medtem ko so temne leče primerne za sončne razmere. Upoštevajte tudi premaze proti zamegljevanju in praskam za jasen vid in vzdržljivost. Poleg tega je lahko možnost menjave leč koristna, če pogosto deskate na snegu v spremenljivih razmerah. Na koncu izberite elegantna očala, ki se ujemajo z vašim osebnim okusom in obleko za deskanje na snegu.

Kategorija leč očal za deskanje na snegu

Za vsako vrsto vremena morate v očala namestiti drugačno lečo. Vendar to ni vedno mogoče. Obstajajo tri kategorije leč. Kategorije 1, 2 in 3.

Svetlejše kot je sonce, temnejša mora biti leča. Tako boste med jasnim modrim nebom najbolje videli s smučarskimi očali z lečami kategorije 3.

Očala s cilindričnimi ali sferičnimi lečami

Glavna razlika med očali za deskanje na snegu s sferičnimi in cilindričnimi lečami je v obliki leč. Sferična leča ima ukrivljeno obliko v navpični in vodoravni smeri, podobno videzu krogle. Tako se leča bolje prilagaja obliki obraza in zagotavlja širše vidno polje brez popačenj. Sferične leče zmanjšujejo tudi tveganje bleščanja in odsevov ter zagotavljajo jasen in svetel vid v različnih razmerah.
Po drugi strani ima cilindrična leča bolj ravno obliko v vodoravni smeri in ukrivljeno obliko v navpični smeri, kar je podobno videzu valja. Cilindrične leče so pogosto nekoliko cenejše od sferičnih in še vedno lahko zagotavljajo dober vid, vendar imajo običajno ožje vidno polje in lahko povzročijo večje popačenje na robovih vidnega polja. Na splošno so sferične leče bolj priljubljene zaradi boljšega prileganja in širšega vidnega polja, vendar je izbira med obema vrstama leč odvisna od osebnih preferenc in proračuna.

Fotokromatska očala za deskanje na snegu

Fotohromatska leča je idealna za očala za deskanje na snegu, saj se samodejno prilagaja spreminjajočim se svetlobnim razmeram. Te leče vsebujejo fotokromatske lastnosti, ki se odzivajo na UV svetlobo, tako da je odtenek leč temnejši, ko je prisotne več UV svetlobe, na primer v sončnih dneh. Nasprotno pa postane leča svetlejša, ko je UV-svetlobe manj, na primer v oblačnih dneh.
Ta prilagodljivost fotokromatskih leč ponuja več prednosti za deskarje na snegu. Prvič, zaradi nje ni treba menjati leč ali nositi več očal, kar je koristno v spremenljivih vremenskih razmerah. Nosite lahko ena očala, ki se prilagajajo okolju, kar vam omogoča neovirano nadaljevanje deskanja na snegu.

Očala za deskanje na snegu kupite na spletu pri Snowboards.si

Nova očala za deskanje na snegu s fantastičnim vidom varno in hitro naročite pri Snowboards.si. Izkoristite ugodnosti brezplačne dostave in izjemno hitre dostave. Potrebujete več informacij o očalih za deskanje na snegu ali očalih za deskanje na snegu? Bi radi preizkusili različna očala? Potem se ustavite v naši trgovini s snežnimi deskami v Nijverdalu. Do nas je lahko priti, pred trgovino pa je na voljo brezplačno parkirišče.

snowboard brillen