Pravilnik o zasebnosti in piškotkih

O našem pravilniku o zasebnosti

Podjetje Sideways zelo skrbi za vašo zasebnost. Obdelujemo samo podatke, ki jih potrebujemo za izboljšanje naše storitve, in skrbno ravnamo z informacijami, ki smo jih zbrali o vas in vaši uporabi naših storitev. Vaših podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam iz komercialnih razlogov.

Ta pravilnik o zasebnosti velja za uporabo spletne strani in storitev, ki jih nudi Sideways. Datum začetka veljavnosti teh pogojev je 29.08.2019. Z objavo nove različice preneha veljavnost vseh prejšnjih različic. Ta pravilnik o zasebnosti opisuje, katere podatke o vas zbiramo, za kaj se uporabljajo in s kom ter pod kakšnimi pogoji se ti podatki morebiti delijo s tretjimi osebami. Prav tako vam pojasnjujemo, kako shranjujemo vaše podatke in kako jih ščitimo pred zlorabo, ter kakšne pravice imate v zvezi s svojimi osebnimi podatki, ki ste nam jih posredovali.

Če imate vprašanja o našem pravilniku o zasebnosti, se lahko obrnete na našega kontakt za zasebnost, kontaktne podatke najdete na koncu našega pravilnika o zasebnosti.

O obdelavi podatkov

Spodaj lahko preberete, kako obdelujemo vaše podatke, kje jih hranimo, katere varnostne tehnike uporabljamo in komu so podatki na voljo.

Spletna trgovinska programska oprema

Magento

Naša spletna trgovina je bila razvita s programsko opremo Magento, za spletno gostovanje pa smo izbrali Magento. Osebni podatki, ki jih zagotovite za naše storitve, se delijo s to stranko. Magento ima dostop do vaših podatkov za zagotavljanje tehnične podpore in jih nikoli ne bo uporabil za druge namene. Magento je v skladu z dogovorom, ki smo ga z njimi sklenili, dolžan sprejeti ustrezne varnostne ukrepe. Te varnostne ukrepe sestavljajo uporaba SSL-šifriranja in politike močnih gesel. Redno se izdelujejo varnostne kopije, da se prepreči izguba podatkov.

Pošta in sezname za e-pošto

MailChimp

Svoje e-poštne novice pošiljamo preko storitve MailChimp. MailChimp vašega imena in e-poštnega naslova nikoli ne bo uporabil za lastne namene. Na dnu vsake avtomatizirane e-pošte, poslane prek naše spletne strani, vidite povezavo za "odjavo". Novic ne boste več prejemali. Vaši osebni podatki so varno shranjeni pri MailChimp. MailChimp uporablja piškotke in druge internetne tehnologije, ki omogočajo vpogled v to, ali so e-pošte odprte in prebrane. MailChimp si pridržuje pravico, da vaše podatke uporablja za nadaljnje izboljšanje storitve in v tem okviru deli informacije z drugimi.

Procesorji plačil

Mollie

Za obdelavo (dela) plačil v naši spletni trgovini uporabljamo platformo Mollie. Mollie obdeluje vaše osebne podatke, kot so vaši podatki o imenu, naslovu in kraju prebivališča, ter vaše plačilne podatke, kot je številka vašega bančnega računa ali kreditne kartice. Mollie je sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov. Mollie si pridržuje pravico, da uporabi vaše podatke za nadaljnje izboljšanje storitve in v tem okviru deli (anonimizirane) podatke z tretjimi osebami. Vsi zgoraj navedeni varnostni ukrepi v zvezi z zaščito vaših osebnih podatkov veljajo tudi za dele storitve Mollie, za katere tretje osebe uporabljajo. Mollie ne hrani vaših podatkov dlje, kot je dovoljeno na podlagi zakonskih rokov.

Ocene

WebwinkelKeur

Ocene zbira platforma WebwinkelKeur. Če pustite pregled prek WebwinkelKeur, morate navesti ime in e-poštni naslov. WebwinkelKeur te podatke deli z nami, da lahko oceno povežemo z vašim naročilom. WebwinkelKeur prav tako objavlja vaše ime na lastni spletni strani. V nekaterih primerih vas WebwinkelKeur lahko kontaktira, da podate pojasnilo k svoji oceni. Če vas povabimo, da pustite pregled, delimo vaše ime in e-poštni naslov z WebwinkelKeur. Ti podatki se uporabljajo samo za namen vabila k oddaji ocene. WebwinkelKeur je sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov.

WebwinkelKeur si pridržuje pravico, da za izvajanje storitve vključi tretje osebe, za kar smo WebwinkelKeur dali dovoljenje. Vse zgoraj navedene varnostne ukrepe v zvezi z zaščito vaših osebnih podatkov uporabljamo tudi za dele storitve, za katere WebwinkelKeur uporablja tretje osebe.

Pošiljanje in logistika

PostNL

Ko oddate naročilo pri nas, je naša naloga, da vam paket dostavimo. Uporabljamo storitve podjetja PostNL za izvajanje dostave. Zato moramo deliti vaše podatke o imenu, naslovu in kraju prebivališča s podjetjem PostNL. PostNL te podatke uporablja izključno za izvajanje pogodbe. V primeru, da PostNL uporablja podizvajalce, PostNL vaše podatke prav tako posreduje tem strankam.

DHL

Ko oddate naročilo pri nas, je naša naloga, da vam paket dostavimo. Uporabljamo storitve podjetja DHL za izvajanje dostave. Zato moramo deliti vaše podatke o imenu, naslovu in kraju prebivališča s podjetjem DHL. DHL te podatke uporablja izključno za izvajanje pogodbe. V primeru, da DHL uporablja podizvajalce, DHL vaše podatke prav tako posreduje tem strankam.

Fakturiranje in računovodstvo

Exact

Za vodenje naše administracije in računovodstva uporabljamo storitve podjetja Exact. Delimo vaše podatke o imenu, naslovu in kraju prebivališča ter podatke o vašem naročilu. Ti podatki se uporabljajo za vodenje prodajnih računov. Vaši osebni podatki se varno pošiljajo in shranjujejo. Exact je zavezan k zaupnosti in bo vaše podatke obravnaval zaupno. Exact ne uporablja vaših osebnih podatkov za druge namene, kot je opisano zgoraj.

Namen obdelave podatkov

Podatke uporabljamo izključno za namene naše storitve. To pomeni, da je namen obdelave vedno neposredno povezan z nalogo, ki ste jo dodelili. Vaših podatkov ne uporabljamo za (ciljno) trženje. Če nam podatke delite in te podatke uporabimo - razen na vašo zahtevo - za stik z vami v kasnejšem času, vas bomo za to izrecno zaprosili za dovoljenje. Vaših podatkov ne delimo z tretjimi osebami, razen za izpolnitev računovodskih in drugih upravnih obveznosti. Ti tretji so vsi obvezani k varovanju zaupnosti v skladu z dogovorom med njimi in nami ali prisego ali zakonsko obveznostjo.

 

Avtomatično zbrani podatki

Podatki, ki jih naša spletna stran avtomatično zbira, se obdelujejo z namenom nadaljnjega izboljšanja naše storitve. Ti podatki (na primer vaš IP-naslov, spletni brskalnik in operacijski sistem) niso osebni podatki. V določenih primerih lahko Sideways V.O.F. na podlagi zakonske obveznosti deli vaše podatke v zvezi s davčno ali kazensko preiskavo s strani državne oblasti. V takem primeru smo dolžni deliti vaše podatke, vendar se bomo v okviru zakona po svojih močeh temu upirali.

 

Rok hrambe

Vaše podatke hranimo tako dolgo, dokler ste naša stranka. To pomeni, da bomo vaš profil stranke hranili, dokler ne navedete, da ne želite več uporabljati naših storitev. Če nam to sporočite, bomo to razumeli tudi kot zahtevo za pozabo. Zaradi veljavnih upravnih obveznosti moramo hraniti račune s podatki o vas (osebni podatki) za čas trajanja ustreznega obdobja. Zaposleni pa nimajo več dostopa do vašega profila stranke in dokumentov, ki smo jih izdelali na podlagi vašega naročila.

 

Vaše pravice

Na podlagi veljavne nizozemske in evropske zakonodaje imate kot posameznik določene pravice v zvezi z osebnimi podatki, ki se obdelujejo s strani nas ali v našem imenu. Spodaj vam pojasnjujemo, katera so ta pravila in kako se nanje lahko sklicujete. V osnovi bomo, da bi preprečili zlorabo, izvode in kopije vaših podatkov poslali samo na vaš že znani e-poštni naslov. V primeru, da želite prejemati podatke na drug naslov e-pošte ali na primer po pošti, vas bomo prosili za identifikacijo. Vodimo evidenco o obdelanih zahtevkih, v primeru zahteve za pozabo pa vodimo anonimizirane podatke. Vse izvode in kopije podatkov prejmete v strojno berljivem formatu, ki ga uporabljamo znotraj naših sistemov. Imate vedno pravico vložiti pritožbo pri Agenciji za varstvo osebnih podatkov, če sumite, da vaše osebne podatke uporabljamo na napačen način.

 

Pravica do vpogleda

Vedno imate pravico do vpogleda v podatke, ki jih (do)volimo obdelovati in se nanašajo na vas ali so povezani z vami. Zahtevo za to lahko podate našemu stik za zasebnost. Prejeli boste odgovor na vašo zahtevo v 30 dneh. Če bo vaša zahteva izpolnjena, vam bomo na vaš že znani e-poštni naslov poslali kopijo vseh podatkov s seznamom obdelovalcev, ki imajo te podatke v lasti, vključno s kategorijo, pod katero smo te podatke shranili.

 

Pravica do popravka

Vedno imate pravico zahtevati popravek podatkov, ki jih obdelujemo (ali nam jih omogočamo) in se nanašajo na vas ali so vas identificirali. Zahtevo s to zahtevo lahko podate našemu kontaktu za varstvo zasebnosti. Prejeli boste odgovor na vašo zahtevo v 30 dneh. Če je vaša zahteva odobrena, vam bomo na vaš že znani e-poštni naslov poslali potrdilo, da so podatki bili popravljeni.

 

Pravica do omejitve obdelave

Imate vedno pravico zahtevati omejitev obdelave podatkov, ki se nanašajo na vas ali so vas identificirali, in jih obdelujemo (ali nam omogočajo). Zahtevo s to zahtevo lahko podate našemu kontaktu za varstvo zasebnosti. Prejeli boste odgovor na vašo zahtevo v 30 dneh. Če je vaša zahteva odobrena, vam bomo na vaš že znani e-poštni naslov poslali potrdilo, da se podatki ne bodo več obdelovali, dokler omejitve ne odstranite.

 

Pravica do prenosljivosti

Vedno imate pravico, da se podatke, ki jih obdelujemo (ali nam omogočajo) in se nanašajo na vas ali so vas identificirali, prenesejo na drugo stranko. Zahtevo s to zahtevo lahko podate našemu kontaktu za varstvo zasebnosti. Prejeli boste odgovor na vašo zahtevo v 30 dneh. Če je vaša zahteva odobrena, vam bomo na vaš že znani e-poštni naslov poslali izvode ali kopije vseh podatkov, ki se nanašajo na vas, ki smo jih obdelali ali so bili obdelani v našem imenu s strani drugih obdelovalcev ali tretjih oseb. Verjetno ne bomo mogli nadaljevati s storitvijo v takem primeru, ker ne moremo več zagotavljati varnega povezovanja podatkovnih datotek.

 

Pravica do ugovora in drugih pravic

Imate pravico v določenih primerih ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov s strani ali našem imenu. Če ugovarjate, bomo takoj prenehali z obdelavo podatkov, dokler ne bo odločeno o vašem ugovoru. Če je vaš ugovor upravičen, vam bomo poslali kopije in/ali kopije podatkov, ki jih obdelujemo (ali nam jih omogočajo), in nato trajno prenehali z obdelavo. Prav tako imate pravico, da ne boste podvrženi avtomatiziranemu posameznemu odločanju ali profiliranju. Vaših podatkov ne obdelujemo na način, ki bi to pravico uporabljal. Če menite, da je tako, se obrnite na našega kontakt za varstvo zasebnosti.

 

Piškotki

Google Analytics

Prek naše spletne strani se na vaš računalnik namestijo piškotki ameriškega podjetja Google, kot del storitve "Analytics". To storitev uporabljamo za spremljanje in poročanje o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto. Ta obdelovalec je morda dolžan na podlagi veljavne zakonodaje zagotoviti dostop do teh podatkov. Google nam ni dovolil uporabe pridobljenih analitičnih informacij za druge storitve Google.

 

Piškotki tretjih oseb

V primeru, da programske rešitve tretjih oseb uporabljajo piškotke, je to navedeno v tej izjavi o zasebnosti.

 

Spremembe v politiki zasebnosti

Vedno si pridržujemo pravico do spremembe naše politike zasebnosti. Vendar pa boste na tej strani vedno našli najnovejšo različico. Če nova politika zasebnosti vpliva na način, kako že zbrane podatke o vas obdelujemo, vas bomo o tem obvestili po e-pošti.

 

Kontaktni podatki

Sideways

Waterwinweg 31

7572PD, Oldenzaal

Nizozemska

[email protected]

+31(0)548201001