Vzdrževanje snežne deske

Komplet za vzdrževanje snežne deske

Včasih pozabimo, da je treba snežno desko vzdrževati. Po našem mnenju je škoda. Dobro vzdrževana snežna deska drsijo veliko bolje in fino. Na trdih pobočjih imate boljši oprijem in dlje drsite po manj strmih delih. Nimate pojma, kako najbolje vzdrževati svojo snežno desko? V podjetju Sideways vam bomo z veseljem pomagali. Imamo lepo in obsežno zbirko materialov za vzdrževanje snežne deske. Oglejte si naš komplet za vzdrževanje!

snowboard onderhouden accessoires

Vzdržujte svojo desko za sneg z voskanjem

Večina svojo desko za sneg voska enkrat na leto. Je to dovolj za vzdrževanje vaše deske za sneg? To je odvisno od številnih dejavnikov oz. Zaradi trenja vaše deske za sneg s snegom se na njej ustvari tanka plast vode. To vodo je treba odvajati, če želite drsati. Vosek pospešuje odvajanje vode. Če se odpravite na tedensko smučanje in je sneg zaradi visokih temperatur moker. Potem bo snežna deska izgubila vosek hitreje kot takrat, ko je mraz. V večini trgovin smuči in snežne deske strojno voskate. To je na pogled v redu. Vendar pa s tem v podlago ne vnesete dovolj voska. Zato priporočamo, da desko za sneg ali smuči voskate z vročim voskom, ki ga nanesete z likalnikom.

Kdaj in kako pogosto morate vzdrževati svojo snežno desko?

Vzdrževanje snežne deske je bistvenega pomena za podaljšanje življenjske dobe vaše snežne deske in ohranjanje optimalne zmogljivosti na smučišču. Svojo snežno desko je priporočljivo redno vzdrževati, zlasti če se na snežno desko odpravljate pogosto ali po intenzivnih zimskih športnih počitnicah.
Najprimernejši čas za servisiranje vaše snežne deske je ob koncu zimske športne sezone. Takrat lahko svojo snežno desko temeljito očistite, jo povoskate in popravite morebitne manjše poškodbe. S tem zagotovite, da je vaša deska za sneg pravilno shranjena in pripravljena na naslednjo sezono.
Poleg konca sezone je priporočljivo snežno desko vzdrževati tudi po vsakih 5-10 dneh intenzivne uporabe na smučiščih. Med deskanjem na snegu se lahko podlaga in robovi obrabijo, na njih pa se lahko naberejo umazanija in odvečni vosek. Z rednim vzdrževanjem ohranjate optimalno zmogljivost in oprijem svoje snežne deske.

Pripomočki za vzdrževanje snežne deske za brušenje

Del vzdrževanja deske je tudi redno ostrenje snežne deske. Kako pogosto morate ostriti, je odvisno od številnih dejavnikov. Kadar je smučišče zelo poledenelo, je lahko logično, da se jekleni rob hitreje otopi in postane manj oster. Ali so snežne razmere slabe in se skozi sneg prebijajo kamenčki? Potem se bodo na jeklenem robu kmalu pojavili odrgnine.

Ko se boste ostrenja lotili sami, boste potrebovali številna orodja, kot so pile in kamni za odstranjevanje obrusov. Oglejte si na primer Holmenkolov polni brusilnik in Holmenkolov trik za ostrenje robov. Iščete celoten komplet? Potem je dobra izbira Holmenkolov komplet za brušenje.

Vzdrževanje snežne deske opravljate sami ali ga naročite pri izvajalcu?

Ali želite vzdrževanje snežne deske opravljati sami ali ga naročiti, je odvisno od vaših izkušenj, spretnosti in osebnih preferenc. Obe možnosti imata svoje prednosti in slabosti.
Če ste spretni in že imate izkušnje z vzdrževanjem spletne strani snežne deske, se lahko odločite, da boste vzdrževanje opravili sami. To vam omogoča, da svojo desko za sneg vzdržujete redno in v svojem lastnem tempu. To je učna izkušnja, poleg tega pa lahko prihranite denar pri stroških vzdrževanja. Na voljo je veliko spletnih virov in učnih gradiv, ki vam bodo pomagali pri učenju pravilnih tehnik čiščenja, voskanja in brušenja snežne deske.
Po drugi strani pa, če niste vešči vzdrževanja snežne deske ali če vam ni prijetno, da bi se sami ukvarjali z njo, lahko vzdrževanje zaupate profesionalnemu strokovnjaku za zimske športe. Ti imajo ustrezno znanje, veščine in orodja za temeljito vzdrževanje vaše snežne deske. Čeprav je vzdrževanje povezano s stroški, ste lahko prepričani, da je vaša deska za sneg v dobrih rokah in strokovno vzdrževana.

Predmete za vzdrževanje snežne deske lahko kupite pri Snowboards.si

Materiale za vzdrževanje snežne deske lahko preprosto in hitro naročite pri Snowboards.si. Želite sami začeti vzdrževati svojo snežno desko in potrebujete nasvete ali pojasnila? Pridite v našo trgovino s snežnimi deskami. Z veseljem vam bomo pomagali pri začetku in vas naučili osnov samostojnega vzdrževanja vaše snežne deske.

snowboard-onderhoud