Voskovni likalniki

Vse, kar morate vedeti o likalnikih z voskom za Snowboard- in vzdrževanju smuči

Če ste navdušeni deskarji na snegu (ali smučarji), očitno bolje kot kdor koli drug veste, da deska na snegu pravilno drsi le, če je pravilno navoskana. Najboljši način voskanja je nanašanje vročega voska z likalnikom za voskanje. Ti likalniki za vosek so zasnovani tako, da topijo vosek in ga nanesejo na podlago vaše deske za sneg ali smuči, kar znatno izboljša drsenje. Poleg tega podaljšate življenjsko dobo opreme. V nadaljevanju si bomo podrobneje ogledali vse, kar morate vedeti o likalnikih za vosek, vključno z različnimi vrstami in njihovo uporabo.

waxijzer

Zakaj voskati z voskalnikom in ne z likalnikom?

Posebni likalniki z voskom omogočajo enako toploto. Standardni voskovniki se razlikujejo za do 5 stopinj. Pri likalniku, s katerim likate na primer kavbojke ali srajce, pride do sunka električne energije, ki povzroči najvišjo temperaturo, po kateri se temperatura spet zniža. Poleg tega je treba različne vrste voska nanašati pri različnih temperaturah, da se vosek ne zažge. Vosek za hladne razmere je treba nanašati pri višji temperaturi kot vosek za tople razmere.

Različne vrste voska za likalnik

V osnovi obstajata dve različni vrsti likalnikov za vosek, ki jih lahko uporabite za voskanje podlage svoje snežne deske:

 1. Digitalni likalniki za vosek: Digitalne likalnike za vosek odlikuje napredna tehnologija, ki vam omogoča natančen nadzor temperature za taljenje voska. Ti likalniki za vosek so idealni za uporabnike, ki želijo imeti največji nadzor in natančnost nad postopkom voskanja. Digitalni zasloni omogočajo enostavno nastavitev in prilagoditev temperature glede na specifičen vosek, ki ga uporabljate. Ti voskovniki minimalno odstopajo, kar vam omogoča, da začnete uporabljati specializirane voske.
 2. Analogni likalniki za vosek: Analogni likalniki za vosek so bolj tradicionalni likalniki za vosek s preprostejšo zasnovo in delovanjem. So preproste za uporabo in zagotavljajo zanesljivo delovanje pri nanašanju voska na spletne strani snežne deske in smuči. Čeprav nimajo naprednih digitalnih funkcij, so še vedno učinkoviti za osnovno voskanje in vzdrževanje.

Kako uporabljati likalnik za vosek?

Uporaba likalnika za voskanje zahteva nekaj znanja in tehnike, da ne poškodujete podlage snežne deske ali smuči. Spodaj so navedeni splošni koraki, ki jih morate upoštevati, da boste dosegli dober rezultat:

 1. Preden začnete voskati, se prepričajte, da sta vaša deska za sneg ali smuči čista in suha. Temeljno očistite podlago, da odstranite umazanijo in odvečne ostanke voska.
 2. Topljenje voska: Nastavite likalnik za vosek na pravo temperaturo za uporabljeni vosek. Pustite, da se likalnik segreje, nato pa enakomerno stopite vosek po podlagi deske ali smuči. Najpogostejša napaka je uporaba prevelike količine voska. Vosek mora prodreti v pore podlage. Vse, kar ostane na podlagi, je treba postrgati s strgalom za vosek.
 3. Razporeditev voska: z likalnikom za vosek enakomerno premikajte po podlagi snežne deske, da razporedite vosek in zagotovite enakomeren nanos. Ne pustite likalnika za vosek stati na enem mestu, da ne bi zažgali podlage.
 4. Počakajte, da se vosek ohladi: Počakajte, da se vosek ohladi in strdi, preden začnete strgati. To zagotavlja, da se vosek dobro oprime podlage in ga je lažje odstraniti.
 5. Strgajte odvečni vosek: S strgalom za vosek odstranite odvečni vosek s podlage in enakomerno pritiskajte, da ustvarite gladko površino.

Priročni nasveti za uporabo likalnika za vosek

 • Izberite pravo temperaturo: temperaturo likalnika za vosek prilagodite glede na uporabljeni vosek in razmere na smučišču. Zahtevana temperatura je navedena na embalaži voska.
 • Stalno premikanje: Za enakomeren rezultat in preprečevanje opeklin likalnik za vosek stalno premikajte po podlagi snežne deske ali smuči.
 • Lahkoten pritisk: Med voskanjem začnite z rahlim pritiskom, da preprečite prekomerno nabiranje voska in ne poškodujete podlage.
 • Čiščenje voskalnika: Po uporabi z voskalnika obrišite odvečni vosek in ga očistite z mehko krpo, da se ostanki voska ne bi nabirali in vplivali na delovanje.

Spletno naročilo voskalnika

Ste se odločili, da boste svojo desko za sneg vzdrževali sami? Potem ste pri Sideways prišli na pravo mesto! V naši zbirki boste našli vse potrebščine, ki jih potrebujete za voskanje in brušenje svoje snežne deske. Na zalogi imamo tudi celotne komplete, komplete za voskanje in komplete za brušenje. Hitro in varno naročite svoj likalnik za voskanje prek spleta, da boste lahko začeli!

waxijzers