P-tex palice za deskanje na snegu

P-Tex palice za obnovo podlag za smuči in snežne deske

Palice P-Tex so nepogrešljiv pripomoček za smučarje in deskarje na snegu, saj jim omogočajo učinkovito popravilo poškodb na podlagi smuči ali snežne deske. V nadaljevanju opisujemo, kaj točno so palice P-Tex in kako jih uporabljati.

P-Tex Sticks

Kaj so palice P-Tex?

Palica P-Tex, znana tudi kot palica za popravilo naveze, je kos plastike, ki se uporablja za popravilo poškodb na navezi smuči in snežne deske. Sestavljena je iz polietilena (PTEX), trpežnega in prožnega materiala, ki je odporen na težke razmere v gorah.

Za kaj uporabljate palice P-Tex?

Glavna funkcija palice P-Tex je zapolniti in popraviti poškodbe na vrvici. To vključuje praske, žlebove in luknje v vaši podlagi. S tem, ko poškodovano območje zapolnite s P-Texom ter ga nato polirate in zaključite, obnovite podlago, tako da postane spet lepa in gladka, kar vpliva na boljše drsenje.

ptex sticks

Različne vrste palic P-Tex

Palčke P-Tex so na voljo v dveh vrstah. Črni P-Tex in prozorni P-Tex. Če je podlaga vaše smuči ali deske popolnoma črna, lahko izberete črne palice za popravilo. Če imate barvno podlago ali prozorno podlago z barvo pod njo, lahko izberete prozorne ali prozorne palice P-Tex. Na ta način P-Tex ni viden. Ali v tem primeru uporabljate črne lepilne palice P-Tex? Potem bodo črne črte vedno vidne.

Kako obdelujete palico P-Tex za popravilo snežne deske?

Obdelava palice P-Tex za popravilo na snežnih strminah zahteva skrbno pripravo in izvedbo. Tukaj je vodnik po korakih za popravilo beleža smuči in snežne deske s palico P-Tex:

Korak 1: Priprava površine

 1. Poškodovano območje temeljito očistite z mehko krtačo, da odstranite umazanijo, prah in razsute delce.
 2. S sredstvom za razmaščevanje, kot je izopropilni alkohol, odstranite preostalo umazanijo in maščobo.
 3. Pred nadaljevanjem dela počakajte, da se površina popolnoma posuši.

Korak 2: segrevanje palice P-Tex

 1. Z vžigalnikom, svečo ali posebno pištolo za popravilo P-Tex nežno segrejte palico P-Tex.
 2. Držite palico P-Tex nad plamenom ali grelnim elementom in jo premikajte naprej in nazaj, dokler se ne začne topiti in dobi tekočo konsistenco.
 3. Pazite, da ne segrejete palice P-Tex preveč, da ne pride do opeklin.

Korak 3: Uporaba P-Texa

 1. Raztopljen P-Tex enakomerno nanesite na poškodovano območje vrvi.
 2. S staljeno lepilno maso P-Tex zapolnite vse praske, utore, luknje in razpoke ter poskrbite, da je pokrito celotno poškodovano območje.
 3. S kovinskim strgalom ali drugim orodjem P-Tex enakomerno razporedite in zgladite, da bo površina enakomerno obdelana.

Korak 4: Utrjevanje

 1. Počakajte, da se popravljeni P-Tex popolnoma strdi v skladu z navodili proizvajalca. To lahko traja od nekaj minut do nekaj ur, odvisno od temperature okolja in debeline nanesenega P-Texa.
 2. Pazite, da med utrjevanjem ne motite popravljenega območja ali se ga ne dotikate, da zagotovite optimalen oprijem.

Korak 5: Odstranjevanje odvečnega P-Texa

 1. Odvečni P-Tex odstranite s strgalom. To je najbolje storiti z aluminijastim strgalom