strgala za vosek

Vse, kar morate vedeti o strgalih za vosek za deskanje na snegu in smuči

Pri vzdrževanju spletnih strani snežne deske in smuči je nanos dobrega sloja voska ključnega pomena za optimalno zmogljivost na smučiščih. Eno od bistvenih orodij za ta postopek so strgala za vosek. Ta strgala se uporabljajo za odstranjevanje odvečnega voska s podlage snežne deske ali smuči po nanosu. Kako uporabljati strgalo za vosek, si lahko preberete spodaj. Če imate vprašanja o voskanju ali brušenju smuči za deskanje na snegu, se obrnite na nas.

wax schraper

Kakšna je funkcija strgala za vosek?

Strgala za vosek so namenjena odstranjevanju odvečnega voska s podlage spletnih strani snežne deske in smuči, potem ko je bil vosek nanesen in ohlajen. S strganjem odvečnega voska postane podlaga ali oprimek deske ali smuči gladek in enakomeren, kar izboljša drsenje in omogoča boljši nadzor na snegu.

Kateri so različni strgali za vosek?

V osnovi obstajajo tri različna strgala za snežno desko, s katerimi lahko strgate odvečni vosek.

 1. Plastična strgala za vosek: Plastična strgala so verjetno najbolj razširjena in vsestranska možnost za odstranjevanje odvečnega voska. Strgala za vosek so na voljo v različnih debelinah in togostih, zato lahko izberete, katero najbolj ustreza vašim potrebam. Plastična strgala so trpežna, enostavna za uporabo in primerna tako za začetnike kot za izkušene vzdrževalce. Debelina plastičnih strgal za vosek je lahko od 3 do 5 mm.
 2. Aluminijasta strgala za vosek: Aluminijasta strgala so trdnejša in ostrejša od plastičnih, zato so učinkovitejša pri odstranjevanju trdovratnih ostankov voska. Pogosto se uporabljajo za temeljitejše čiščenje podlage in natančno delo. Vendar so aluminijasta strgala manj prizanesljiva kot plastična in zahtevajo več izkušenj pri pravilni uporabi, da ne pride do poškodb površine. Priporočljivo je, da, ko začnete sami odstranjevati vosek, začnete s plastičnim strgalom, da se izognete poškodbam na svoji podlagi.
 3. Strgala za deskanje na snegu in smuči: Obstajajo posebna strgala, namenjena snežne deske in smučem, ki upoštevajo različne velikosti in oblike podlag. Ta strgala so pogosto nekoliko širša od standardnih strgal in imajo ergonomsko obliko, ki olajša pokrivanje celotne širine podlage med strganjem.

Kako uporabljati strgala za vosek

Uporaba strgal za vosek zahteva določeno tehniko, da ne poškodujete podlage deske ali smuči. Tukaj so splošni koraki, ki jih je treba upoštevati:

 1. Po čiščenju podlage snowboarda ali smučinanesite vosek enakomerno po celotni površini z likalnikom za vosek.
 2. Počakajte, da se vosek ohladi: Počakajte, da se vosek popolnoma ohladi in strdi, preden začnete strgati. To zagotavlja, da se vosek dobro oprime podlage in ga je lažje odstraniti.
 3. Začnite strgati: Vzemite strgalo za vosek in ga z obema rokama trdno držite s palcema proti sebi. Strgalo postavite pod kotom približno 45 stopinj glede na podlago in ga z enakomernim pritiskom potisnite po površini od konice do repa deske ali smuči.
 4. Po potrebi ponovite: Postopek strganja ponavljajte, dokler s podlage ne odstranite vsega odvečnega voska ter dokler ni gladka in enakomerna.
 5. Očistite strgalo: Pred shranjevanjem strgala s krpo ali krtačo obrišite morebitne ostanke voska, da se ne bi nabrali in ovirali naslednje uporabe.

Koristni nasveti za uporabo in vzdrževanje strgal za vosek

 • Izberite pravo strgalo: Izberite strgalo, ki je primerno za vašo raven znanja in izkušenj ter za uporabo na snežni deski ali smučeh.
 • Uporabljajte rahel pritisk: med strganjem začnite z rahlim pritiskom in ga po potrebi postopoma povečajte, da ne poškodujete podlage.
 • Uporabite več strgal: Za različne voske in pogoje je lahko koristno imeti več strgal različnih debelin in togosti.
 • Vzdržujte strgala za vosek: Da zagotovite optimalno delovanje in podaljšate življenjsko dobo orodja, poskrbite, da bodo strgala za vosek čista in brez ostankov voska.
 • Strgala za vosek naj bodo ostra: Če uporabljate plastično strgalo, boste ugotovili, da sčasoma postane učinkovitejše. Poleg tega se kot strgala z uporabo počasi zabriše, tako kot jekleni rob smuči ali snežne deske. Plastično strgalo za vosek lahko po potrebi naostrite.

wax schrapers

Naročite strgalo za vosek na spletu

Strgala za vosek so osnovno orodje za vzdrževanje snežne deske in smuči, saj omogočajo učinkovito odstranjevanje odvečnega voska za optimalno drsenje na smučišču. V naši spletni trgovini naročite dobro strgalo za vosek in morda boste že naslednji dan lahko začeli z delom. V naši trgovini boste našli veliko zbirko izdelkov za vzdrževanje desk za sneg blagovnih znamk, kot sta Holmenkol in Oneball. Iščete celoten komplet za vosk ali komplet za brušenje? Potem je Sideways pravi kraj za vas!