Zaščita zapestja in kolena pri deskanju na snegu

Zaščita zapestja in kolena za deskarje na snegu: nujna zaščita na smučišču

Pri deskanju na snegu so poškodbe zapestja in kolena pogoste poškodbe, zlasti pri začetnikih in izkušenih deskarjih na snegu, ki se spuščajo v zahtevne trike in skoke. Zato je nošenje zaščite zapestja in kolena nujno, da se med deskanjem na snegu zaščitite pred udarci in trki.

snowboard polsbeschermer

Zakaj je pomembna zaščita zapestja in kolena

Zaščita za zapestje in kolena ima za deskarje na snegu več pomembnih prednosti:

 1. zaščito pred poškodbami: Zapestja in kolena so med deskanjem na snegu ranljivi deli telesa, zlasti ob padcu ali nepričakovanem trku v oviro. Rane na zapestju, odrgnine in zvini kolen so pogoste poškodbe, ki jih lahko preprečite s pravo zaščito.
 2. Večja samozavest: Z nošenjem ščitnikov za zapestja in kolena se lahko počutite bolj samozavestno, zlasti ko se spopadate z novimi triki in skoki. Z zavedanjem, da ste dobro zaščiteni, se lahko popolnoma osredotočite na svoj nastop pri deskanju na snegu.
 3. Udobje: Sodobni ščitniki za zapestja in kolena so zasnovani tako, da so udobni za nošenje in se dobro prilegajo, kar ne ovira vašega prostega gibanja na smučišču.
 4. Primerno za vse ravni: Zaščita zapestja in kolena ni namenjena le začetnikom. Tudi izkušenim deskarjem na snegu lahko koristi dodatna zaščita, zlasti ko se lotevajo zahtevnih trikov in akrobacij.

Različne vrste zaščite zapestja in kolen

Na voljo so različne vrste ščitnikov za zapestje in kolena, vsak s svojimi lastnostmi in stopnjami zaščite. Tukaj je nekaj najpogostejših vrst:

 1. Ščitniki za zapestja: Ščitniki za zapestja so sestavljeni iz trpežnih plastičnih ščitnikov, ki ščitijo zapestja pred udarci in zvijanjem med padcem.
 2. Ščitniki za kolena: Ščitniki za kolena so namenjeni zaščiti kolenskih sklepov pred udarci in trki. Običajno imajo blazinice iz pene ali gela, ki absorbirajo udarce.
 3. Kombinirani ščitniki za zapestje in koleno: Nekateri ščitniki so zasnovani kot kombinacija zaščite zapestja in kolena, kar je lahko koristno za deskarje na snegu, ki se radi odpravijo s popolnim kompletom zaščite.

Na kaj morate biti pozorni pri nakupu zaščite za zapestje in kolena

Pri izbiri prave zaščite za zapestje in koleno je treba upoštevati nekaj pomembnih dejavnikov:

 1. Prileganje: Prepričajte se, da se ščitniki dobro prilegajo vašemu telesu, ne da bi bili pretesni ali preohlapni, da se boste lahko udobno gibali.
 2. Material in oblazinjenje: Preverite uporabljeni material in debelino oblazinjenja, da se prepričate, da ščitniki zagotavljajo zadostno zaščito na občutljivih mestih.
 3. Prezračevanje: Izberite ščitnike z dobrim prezračevanjem, da se med intenzivnimi dejavnostmi ne pregrejete.
 4. Prilagodljivost: Prepričajte se, da so ščitniki dovolj prilagodljivi, da ne ovirajo vašega prostega gibanja.

Zaključek

Ščitniki za zapestja in kolena so bistvene oblike zaščite za deskarje na snegu na vseh ravneh. Z nošenjem ustrezne zaščite zmanjšate tveganje za poškodbe in povečate svojo samozavest na smučišču. Pri nakupu zaščite za zapestje in kolena je treba biti pozoren na prileganje, material, prezračevanje in prožnost, da boste dobili pravo zaščito, ki ustreza vašemu slogu deskanja na snegu.

Oglejte si našo celotno zbirko zaščite za deskanje na snegu